Fermentētie produkti pēdējos gados kļuvuši par īstu veselības tendenci – kefīrs, kimči, kombuča, skābēti kāposti un pat jogurts tiek dēvēti par “dzīviem pārtikas produktiem”, jo tie satur labvēlīgās baktērijas, kas palīdz mūsu zarnu mikrobiomam. Bet kas notiktu, ja katru dienu ēstu tikai vienu fermentētu produktu – vai tas dotu lielu labumu, vai tieši otrādi, organismam trūktu dažādības? Skaidro “Harvard School of Public Health”.
Alū ir dažādi vitamīni un minerālvielas, tāpēc, lietojot to atbildīgi, dzēriens var būt labvēlīgs gan zarnu mikroflorai, gan kaulu veselībai, taču, dzerot miestiņu bez mēra, ieguvumi ātri var pārvērsties par riskiem.
Rostokas Universitātes Medicīnas centra zinātnieku sadarbībā ar Biovis Diagnostik nesen veiktais pētījums atklājis negaidītas zemeņu labvēlīgās īpašības vecāka gadagājuma cilvēkiem.
Ziemas vīrusu un saaukstēšanās laiks var atstāt pēc sevis ne vien enerģijas trūkuma un bezspēka sajūtu, bet arī ietekmēt mūsu vēdera labsajūtu un zarnu mikrofloru. Īpaši par kuņģa un zarnu trakta labsajūtu jāpiedomā, ja ir lietotas antibiotikas.