Zaļās pupiņas bieži tiek uztvertas tikai kā vienkārša piedeva vakariņām – blakus kartupeļiem, gaļai vai salātiem. Tomēr pēdējie pētījumi liecina, ka šis pieticīgais dārzenis ir pelnījis daudz lielāku uzmanību. Zaļās pupiņas satur virkni uzturvielu, kas padara tās par īstu sabiedroto sirds veselībai, un tieši tāpēc uzturzinātnieki tās mēdz dēvēt par “mazo sirds aizsargu”, raksta “medicalnewstoday.com”.
Mēle vienmēr ir uzskatīta par delikatesi. Vēl viduslaikos Francijā bija likums, saskaņā ar ko zemniekiem, kaujot mājlopus, nebija tiesību paturēt mēli – to pasniedza tikai uz kungu galda. Un ķeizarienes Katrīnas I mīļākais ēdiens bija vārīta mēle ar gurķiem.