Trauku mazgāšanas švammīte ir viens no biežāk lietotajiem priekšmetiem virtuvē - mēs to izmantojam, lai mazgātu traukus, notīrītu virsmas un noslaucītu pārtikas atliekas. Tomēr tieši šis nelielais priekšmets var būt viens no netīrākajiem punktiem mājās! Pētījumi rāda, ka virtuvē bieži atrodami vairāk mikroorganismu nekā vannas istabā, un švammīte ir to ideālā dzīvesvieta. Kāpēc tā notiek, cik bieži sūklis tiešām būtu jāmaina un ar ko to var aizstāt, lai virtuve būtu higiēniski drošāka? Iesaka “Martha Stewart”.
Saskaņā ar Nacionālā sanitārijas fonda 2011. gada pētījumu virtuves sūklis ir ar mikrobiem visvairāk piesārņotā vieta mājās. Tāpēc, raksta “SimplyRecipes”, tas būtu jāmaina daudz biežāk, nekā to dara lielākā daļa cilvēku.