Sievietēm, kas regulāri uzturā lieto šokolādi, samazinās risks saslimt ar infarktu, secināts apjomīgā pētījumā, kura rezultāti publicēti žurnālā Journal of the American College of Cardiology.
Britu zinātniekiem izdevies izstrādāt jaunu tehnoloģiju, ar kuras palīdzību var izgatavot šokolādi, kurā ir ļoti maz taukvielu. Birmingemas universitātes speciālisti uzskata, ka viņu izgudrojums nākotnē ļaus arī radīt produktus ar ļoti mazu sāls daudzumu, turklāt nemainot to garšas īpatnības.
Pustāfelīte šokolādes nedēļā cilvēkam palīdz nodrošināt zemāku asinsspiedienu, kā arī krietni samazina sirdslēkmju skaitu — šādi rezultāti lasāmi kādā pētījumā. Šokolāde ir veselīga, bet nevajag pārcensties.
Rīt, 5.martā, jau no agra rīta, sāksies ar šokolādi pildītas ledus skulptūras veidošana pie Laimas pulksteņa,informēja Dace Kokina, AS "Laima" mārketinga vadītāja.
Neraugoties uz samērā ievērojamo ieejas biļetes cenu (12 dolāru), plašu interesi Ķīnā izpelnījies netālu no olimpiskā stadiona Putna ligzda atvērtais tematiskais parks, kas veltīts šokolādei.
Regulāra tumšās šokolādes lietošana atstāj labvēlīgu iespaidu uz cilvēka ādu, izlīdzinot grumbas un samazinot ādas vēža risku, konstatējuši britu zinātnieki. Pēc viņu domām, šo efektu dod kakao pupiņu sastāvā esošās aktīvās ķīmiskās vielas flavanoli, kuru visvairāk ir tieši tumšajā šokolādē.