Ļaudis nesteidzas bojātās šokolādes atgriest veikalos

© Scanpix

Kopš februāra beigām, kad Pārtikas un veterinārais dienests uzdeva izplatītājam SIA "Sanitex" arī Latvijā no tirdzniecības atsaukt rūpnīcā "Mars" ražoto produkciju, uz "Rimi" veikalu atnesta viena šokolādes batoniņu "Snickers" četrpaka, savukārt "Maxima" joprojām aicina pircējus nest attiecīgo produktu uz veikaliem, aģentūrai LETA stāsta SIA "Rimi Latvia" un SIA "Maxima Latvija" pārstāvji.

"Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite norāda, ka saskaņā ar noteiktajām kvalitātes procedūrām produkcija tika nogādāta uzņēmuma centrālajā noliktavā Rīgā, kur vēlāk tā tika atdota piegādātājam.

Tāpat viņa norāda, ka "Rimi" veikalos šī produkta 200 gramu iepakojumus bija iespējams nodot atpakaļ līdz 24.martam. "Kopš publiskā paziņojuma līdz šī gada 24.martam, kas bija atsaukuma beigu termiņš, "Rimi" veikalos ar pirkuma čeku un attiecīgo derīguma termiņu esam saņēmuši atpakaļ vienu šokolādes batoniņu "Snickers" četrpaku."

Savukārt "Maxima Latvija" Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava informē, ka līdz šim tikai daži iedzīvotāji uz "Maxima Latvija" veikaliem ir atnesuši atpakaļ "Snickers 4pack", ko ražotājs atsauca februāra beigās. Visi atgrieztie produkti tika nodoti piegādātājam - SIA "Sanitex".

Taču, ja iedzīvotājiem šis produkts vēl ir mājās, "Maxima" joprojām aicina iegādātos "Snickers 4pack" iepakojumus nest atpakaļ uz veikaliem, kur tiks atdota iztērētā nauda, norāda Grava.

Kā ziņots, ASV pārtikas kompānija "Mars Inc." 23.februārī paziņoja, ka 55 valstīs īstenos vērienīgu Nīderlandes rūpnīcā ražotu "Mars" un "Snickers" šokolādes batoniņu atsaukšanu, jo šajos produktos konstatēta plastmasas klātbūtne.

Savukārt kompānijas "Mars Latvia" pārstāvis Mindaugs Rupšis informēja, ka Latvijā kompānijas "Mars Inc." produkcijas atsaukums attiecas tikai uz vienu produktu - "Snickers" četrpakas iepakojumu.

Šī produkta partijas numurs ir 550, bet derīguma termiņš - no 2016.gada 3.jūlija līdz 2016.gada 21.augustam. Patērētāji, kuru rīcībā ir šāds produkts, tiek lūgti to neēst.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.