salds

5.sep
Mēs visi zinām sajūtu, kad ļoti gribas kaut ko saldu pēc saspringtas dienas vai nogurdinoša darba. Taču, ja saldumi kļūst par ikdienas ieradumu, organisms ātri pierod pie lielākas cukura devas, un tad “normāli” šķiet tikai ļoti saldi ēdieni. Labā ziņa – zinātnieki saka, ka smadzenes tiešām var trenēt, lai tās gribētu mazāk saldu garšu, un tas nemaz nav tik sarežģīti, kā izklausās, raksta “Nutrients Journal”.
31.aug
Vai esi ievērojis, ka šķipsniņa sāls desertā padara to vēl gardāku, bet šokolāde ar jūras sāli kļuvusi par īstu delikatesi? Tā nav nejaušība – mūsu garšas kārpiņas ir radītas tā, lai kontrasti virtuvē strādātu viens otra labā. Sāļais un saldais viens otru nevis “dzēš”, bet gan izceļ, radot harmonisku un dziļāku garšas pieredzi, raksta “Kitchn”.