Kārtējo reizi cilvēki sociālajos tīklos jūsmo par kādu ideju, kuru realizējuši cilvēki, kas savā saimniecībā šogad sagaidījuši brangu ābolu un bumbieru ražu.
Rudens ir laiks, kad varam palutināt savas garšas kārpiņas ar rudens veltēm, kas ir augušas tepat - Latvijā. Ko ar krāšņā gadalaika veltēm - ķirbjiem, āboliem, bumbieriem, kāpostiem, burkāniem un bietēm eksperimentēt un kā sagatavot veselīgas un gardas rezerves ziemai?
Šogad rudens ir visai mainīgs, tāpēc jātver katrs mirklis, lai izbaudītu tā krāsas un smaržas, braucot apskatīt viduslaiku pilis, izstaigājot meža takas, dodoties vērot migrējošos gājputnus un brīvdabas piknikā.
Uzklausot iedzīvotājus un sabiedriskās organizācijas, kas pārstāv pilsētas apkaimju privātmāju īpašnieku intereses, Rīgas pašvaldība jau sesto gadu pēc kārtas noteikusi vietas pilsētā, kur, sākot ar oktobra beigām, trīs nedēļas nogales privātpersonas varēs nodot savāktās kritušās lapas.
Līdz piektdienai laikapstākļus Latvijā joprojām noteiks cikloni, savukārt nedēļas beigās un nākamajā nedēļā pastiprināsies anticiklona ietekme un nokrišņu būs maz, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.
NO 9. līdz 15.oktobrim, Rīgā norisināsies Rudens Rīgas restorānu nedēļa. Tā būs jau vienpadsmitā Rīgas restorānu nedēļa, kurā šoreiz savu dalību ir pieteikuši un gardēžus laipni gaidīs 45 restorāni. Apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja par pievilcīgu cenu 15 vai 20 eiro ļauties baudpilnam garšas piedzīvojumam un nobaudīt trīs ēdienu maltīti, ko sagatavojis katra restorāna šefpavārs.