Fotogrāfs, sociālais darbinieks un ēdienu degustētājs Maikls no Vācijas savā blogā foodvagabonds.com publicējis aprakstu par sešiem Rīgā atrodamiem restorāniem, kuros ieteiktu iegriezties ikvienam ceļotājam.
Šovakar no plkst. 16:00 līdz pusnaktij Siguldā, Jaunās pilī dārzā, norisināsies Latvijā pirmais Skaņu un garšu festivāls, kurā notiks pašmāju un ārzemju mūziķu koncerti, kā arī daudzveidīgas gastronomiskas aktivitātes
Saskaņā ar tradīciju decembrī apkopot rezultātus tiešsaistes galdiņu rezervēšanas bezmaksas pakalpojums GetTable.lv ir sagatavojis 2015. gadā 10 visbiežāk rezervēto restorānu sarakstu.
Svinot rudens Rīgas restorānu nedēļas tuvošanos un turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, līdz 4.oktobrim dažādās Rīgas vietās darbosies mobilais restorāns, aģentūru LETA informēja Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB).
Šodien plkst.18.30 notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb Gaismas pils restorāna un tā nosaukuma atklāšana, informē restorāna pārvaldītājas SIA OZRT valdes loceklis Lauris Streņģe.
Ja viss noritēs pēc plāna, tad jau pēc Līgo svētkiem Engurē tiks atvērta jauna izklaides vieta, kuras līdzīpašnieki būs arī pazīstamie mūziķi Kaspars Roga un Dons.
Pieaicinot starptautisku žūriju, otro gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad „Ekselence labākā restorāna Latvijā 2014” titulu ieguvis restorāns „Vincents”, otrajā vietā ierindojies „Bibliotēka No.1 restorāns”, bet godpilno trešo vietu ieņem 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt!”.
Restorāna Rīgas atslēga interjers veidots pēc leģendārās latviešu kinofilmas Vella kalpi motīviem, senatnīguma noskaņu radot ar visām tā dizaina detaļām – koku, svecēm, metālkalumiem, kā arī sienu un griestu gleznojumiem, kuru autors ir gleznotājs Igors Bernāts.
Luksusa juvelierizstrādājumu uzņēmums "Fabergé" iesūdzējis tiesā tāda paša nosaukuma restorānu Ņujorkā, ASV, kura izkārtne un logo, atdarinot Faberžē darbus, izveidota zelta krāsā un ar violetiem "dimantiem".
Ceturtajā Rīgas restorānu nedēļā, kas norisinājās no 2.decembra līdz 8.decembrim, apmeklētājiem tika pasniegtas 2698 maltītes, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Rīgas Tūrisma attīstības birojā (RTAB).
Atzīmējot Rīgas un Francijas pilsētas Bordo sadarbības 20. gadskārtu, no 20.novembra līdz 27.novembrim Rīgā norisināsies Francijas garšas nedēļa, piedāvājot daudzveidīgus kultūras un izklaides pasākumus, kā arī iespēju ikvienam uzzināt Francijas virtuves un vīna kultūras noslēpumus.
Šodien Latvijas galvaspilsētā sākas jau trešā Rīgas restorānu nedēļa šogad, kas šoreiz veltīta rudenim un šīs sezonas aktuālajiem produktiem. Rudens Rīgas restorānu nedēļa pulcējusi rekordlielu dalībnieku skaitu - 21 restorānu.
Šodien restorānā "Kaļķu vārti", atklājot Rudens Rīgas restorānu nedēļu, Latvijas Nacionālā teātra aktieri kopīgi ar Latvijas labāko restorānu šefpavāriem gatavos Zvaigžņu brokastis, biznesa portālu "Nozare.lv" informē pasākuma rīkotāja pārstāve Inese Mauriņa.
Lai veicinātu iedzīvotāju izpratni par veselīgākas ēšanas paradumiem un graudaugu nozīmi uzturā, no šodienas līdz 13.oktobrim vairākos Rīgas restorānos notiks "Putras nedēļa", kuras laikā interesenti varēs baudīt neparastus putras ēdienus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pasākuma rīkotāji.
Ķīniešu virtuves mākslai ir vairāk nekā 4000 gadu sena pagātne, un tā tiek dēvēta par vienu no daudzveidīgākajām, bagātīgākajām un izsmalcinātākajām virtuvēm pasaulē. Baudot ķīniešu pavāra pagatavotu maltīti, tas ir ceļojums kontrastu pilnā garšas pasaulē.
Plovs, šašliks, čebureki vai aromātiskā šurpa - uzbeku nacionālās virtuves ēdieni, kas pēdējā laikā strauji vairojuši popularitāti Latvijā. Gada laikā restorāna "Čaihana Sato" apmeklētāji notiesājuši 9470 porcijas plova, kura izgatavošanā patērēti 1500 kg īpašas šķirnes rīsi un 2200 kg jēra gaļas. Atzīmējot gada jubileju, 21.septembrī no plkst.12.30 līdz 14.30 restorāns "Čaihana Sato" gaida ciemos visus rīdziniekus un pilsētas viesus, kas vēlas sasildīties ar aromātisku jēra gaļas plovu, kas pasniegts karsts tieši no čuguna katla.