Mārtiņdienā bez pīrāgiem neiztikt. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš piedāvā recepti pīrādziņiem ar malto gaļu un sinepēm. Labi garšošot gan silti, gan arī atdzesēti.
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.
Par spīti tam, ka folkmūzikas dziedātāja Kristīne Kārkle-Kalniņa dzīvojot izteikti latviskā garā, viņa veltījusi skarbus vārdus kādam tradicionālam Latvijas kārumam.
Līgo svētki nav iedomājami bez krāšņi klāta svētku galda, kurā pīrāgi ir tikpat neatņemama mielasta sastāvdaļa kā tradicionālais Jāņu siers un alus. Turklāt pīrādziņi parasti garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem. Linda Tellgrēna piedāvā trīs dažādas pīrāgu receptes, lai iepriecinātu ne tikai savas, bet arī pārējo līgotāju garšas kārpiņas.