Miso

4.apr
Miso ir tradicionāla japāņu piedeva, ko ražo, fermentējot vārītas sojas pupiņas un sāli. Pētnieki veiksmīgi pagatavoja miso Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS). Viņi atklāja, ka miso smaržo un garšo līdzīgi kā uz Zemes raudzētais produkts, tikai ar nedaudz izteiktāku riekstu garšu, vēsta “Science Daily”.
3.sep 2024
Daudzi no mums ir dzirdējuši, ka Japānā ir ne tikai daudz vecu, bet arī veselu cilvēku. Kāpēc tas tā ir? To nosaka kāds svarīgs faktors.
28.feb 2024
Gadsimtiem ilgi miso ir ieņēmis centrālo vietu Japānas kulinārijā. Pēdējos gados raudzētā pasta ir kļuvusi populārāka visā pasaulē, arī Eiropā, pievienojot niansētu garšu dažādiem ēdieniem. Bet kas īsti ir miso? Un kā to var iekļaut mūsu ēdienu gatavošanā?