mielasts

Vakar, 7:00
Portāls NRA 20 gadu garumā īsi pirms Ziemassvētkiem pēta, cik varētu izmaksāt uzklāt mielasta galdu, izvēloties lielveikalā jau gatavus ēdienus - štovētus kāpostus, pelēkos zirņus ar speķi, gaļas salātus, cepeti, speķa pīrādziņus un citus gardumus, bez kā nav iedomājams svētku galds. Arī lielveikala "Maxima" aptauja liecina, ka Ziemassvētki daudziem asociējas ar bagātīgi klātu svētku galdu.
1.jan 2022
Pamatīgu plānošanu un darbu var prasīt jau svētku galda sagatavošana svinībām, tādēļ nemaz negribas domāt, ko lai iesāk ar ēdienu, kas nākamajā dienā palicis pāri uz mielasta galda. Piedāvājam un izmēģinām paši idejas, kā realizēt svētku ēdienu "pārpalikumu"!
23.jun 2020
Latvijā 36% iedzīvotāju Jāņu mielastam šogad plāno tērēt no 21 līdz 40 eiro, liecina mazumtirgotāja "Rimi Latvia" sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat Latvija" veiktās aptaujas dati.
3.aug 2019
Jau tā skumjo sēru dienu kādai ģimenei vēl nepatīkamāku padarīja kafejnīcas darbiniece Kauguros, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
3.mai 2016
Latvijas mazumtirgotāja ELVI veiktajā pircēju aptaujā noskaidrots - vairāk nekā puse respondentu (62%) atzīmēs Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienu 4.maijā, no kuriem lielākā daļa (84%) par godu tam mājās organizēs arī svētku mielastu. "Iegādājoties visu nepieciešamo svinībām, pircēji galvenokārt plāno tēriņus no 11 līdz 50 eiro - šādu atbildi kopumā ir snieguši 90% aptaujāto," informē SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine, papildinot, ka lielākā iepirkšanās aktivitāte pirms svētkiem gaidāma šodien 3.maijā un arī rītdien, 4.maijā.
14.aug 2011
Latvijas iedzīvotāji nevienu kāzu galdu nespēj iedomāties bez svētku tortes, - to kā obligātu kāzu galda komponentu atzīmējuši 96% respondentu, 73% aptaujāto uzskata, ka kāzu galdu nav iedomājams arī bez karbonādes un vārītiem kartupeļiem, bet vēl tikpat respondentu min augļus, kuriem arī esot jābūt uz katra kāzu galda, liecina veikalu tīkla "Maxima" veiktās aptaujas rezultāti.
9.nov 2009
Restorāna "Vincents" šefpavārs Mārtiņš Rītiņš un viņa pavāru komanda dosies uz Afganistānu, lai valsts svētku un Latvijas armijas 90.gadadienas priekšvakarā pabarotu tur dienošos Latvijas karavīrus. Galdā tikšot celta svētku zoss viršu medus glazūrā, rupjmaizes kārtojums un īsta lauku tēja.