Latvijā situācija ēdināšanas nozarē ir kritiska, tostarp daļa ēdinātāju ir palielinājuši cenas, lai pielāgotos situācijai, sacīja Latvijas Restorānu biedrības (LRB) vadītājs Jānis Jenzis.
Šodien, pēc diskusijas ar 14. Saeimas deputātu kandidātiem Latvijas Restorānu biedrības (LRB), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA), Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas (ALTA), kā arī Latvijas Kongresu biroja biedri secinājuši, ka lai saglabātu nozares konkurētspēju Baltijas līmenī, ir nepieciešams pārskatīt darba spēka nodokļus, aģentūru LETA informēja LRB.
Latvijas Restorānu biedrība (LRB) vērsusies pie valdības vadītāja Krišjāņa Kariņa (JV) un atbildīgajiem ministriem, aicinot nekavējoties lemt par ēdināšanas nozares darbības atsākšanu pēc īpaši stingro ierobežojumu beigām no 15.novembra.
2021.gadā 65% ēdināšanas uzņēmumu, salīdzinot ar attiecīgu periodu pērn, ir būtiski samazinājies apgrozījums, liecina Latvijas Restorānu biedrības (LRB) īstenotā aptauja.
Neraugoties uz to, ka ēdināšanas uzņēmumu apgrozījums Covid-19 pandēmijas laikā ir nokrities no 50 līdz 70%, vienreizējā iepakojuma apjoms pieaudzis vairāk nekā divas reizes, liecina Latvijas Restorānu biedrība (LRB), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs" dati.