kamambērs

6.dec 2024
Kā tas nākas, ka zilo pelējumu, kas piešķir zilajam sieram nosaukumu, mēs varam droši ēst? Jūs esat vakariņu ballītē un tikko esat paskatījies uz siera plati. Kad paņemat pirmo burvīgo gorgonzolas kumosu, var rasties jautājums: kāpēc ir droši ēst šo sapelējušo ēdienu, ja daudzi pelējumi var radīt slimības?
7.mar 2024
Kad Napoleons pirmo reizi nogaršoja kamambēru, kā stāsta leģenda, viņš bija tik ļoti sajūsmināts, ka noskūpstīja viesmīli. Šis siers Francijas ziemeļrietumu reģionā Normandijā dažādos veidos ražots vismaz kopš 18. gadsimta. Krēmīgs, ass un lipīgs - tas tiek uzskatīts par Francijas iecienītāko siera veidu. Tomēr nu tam draud briesmas, raksta "cnn.com".