Ja ēst gatavošanai ir izmantotas tikai saulespuķu vai olīveļļu, tad laiks izmēģināt jaunas garšu kombinācijas. Piemēram, linsēklu eļļa ir lieliski piemērota mērcei. Tā ir laba locītavām, smadzenēm un sirdij.
Regulāra mazgāšana var noņemt no drēbēm traipus un sviedru smakas, atjaunojot to svaigumu. Bet ko darīt, ja audumu, no kura izgatavots apģērbs, nevar mazgāt ar ūdeni un standarta mazgāšanas līdzekļiem? Ir risinājums – un tā nav ķīmiskā tīrīšana.
Viena no būtiskām sastāvdaļām, kas palīdz uzlabot ēdienu garšu, ir olīveļļa. Sastāvdaļa ir ļoti daudzpusīga, un ir daudz veidu, kā baudīt olīveļļu ar iecienītākajiem ēdieniem.
Latvijā audzēto eļļas augu sugu sarakstu plāno papildināt ar vēl vienu sugu - safloru (Carthamus tinctorius L.), liecina Zemkopības ministrijas izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas publicēti tiesību aktu portālā, ziņo LETA.
Rūpējoties par skaistumkopšanu, arvien iecienītāki kļūst dabīgas izcelsmes produkti, kas spēj efektīvi barot un mitrināt ādu, skaidro kosmētiķe Katrīna Blumberga.