Ēdieni no ķirbja

1.nov
Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.
31.okt
Rudens vai ziemas mēnešos var sarīkot vegānu vakariņu ballīti. Izcepiet ķirbi ar gardu rīsu, fenheļa, ābolu, granātābolu sēklu un pekanriekstu pildījumu.