ciets ūdens

8.dec
Ja virtuvē būtu jānosauc viena vieta, kas izskatās tīra, bet patiesībā slēpj visvairāk mikrobu, tā būtu kafijas automāta ūdens tvertne. Tieši tā – ne izlietne, ne sūklis, ne trauku dvielis, bet tieši tvertnes iekšpuse, kurā mēs katru dienu lejam svaigu ūdeni, pat nepaskatoties, kas tur notiek. Skaidro “Very Well Health”.
8.dec
Tumšas drēbes ir viskaprīzākās mazgāšanā. Lielākā daļa cilvēku vaino veļas pulveri vai mazgāšanas programmu, taču īstais vaininieks parasti ir ciets ūdens un minerālu daļiņas, kas atstāj uz auduma baltus nosēdumus - tās ir nogulsnes, kas uzvedas kā smalka smilts, lēnām bojājot audumu. Kāpēc tā notiek un kā rīkoties? Skaidro “Martha Stewart”.
29.okt
Mēs reti aizdomājamies, ka ūdens, ar kuru gatavojam, ietekmē ne tikai dzērienus, bet arī zupas, mīklu un pat dārzeņu struktūru. Tomēr ķīmiskais sastāvs - īpaši minerālvielas, pH un kaļķa daudzums - spēlē lielāku lomu, nekā šķiet. Par minerālu saturu, kaļķi un to, kā filtrs patiešām maina garšu, raksta BBC.