Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Veselība

Tas ir jāzina! Kā pasargāt ādu no saules?

© F64

3.lapa

Cik bieži ir jāatjauno saules aizsargkrēms?

Arī tad, ja krēms ir ūdensizturīgs, tas nenozīmē, ka varam visu dienu peldēties vai atrasties saulē, gulēt, svīst un to neatjaunot, uzsver L.Valeine. Jebkurš gan fizikālo, gan ķīmisko filtru saturošs saules aizsargkrēms būtu jāatjauno ik pēc 2-3 stundām. Krēms atkārtoti jāuzklāj arī pēc peldes, ja atrodamies ārā un mums ir intensīvākas nodarbības, skrienam, spēlējam pludmales volejbolu vai veicam jebkādas citas fiziskās aktivitātes, kas liek ķermenim pastiprināti svīst.

Kad drīkstam atrasties saulē?

BENU Aptiekas skaistuma konsultante N.Gavriļčenko uzsver, ka tas, cik intensīva ir saule un attiecīgi - cik ilgi varam atrasties tās staros, ir atkarīgs ne vien no diennakts laika, bet arī no vietas, kur atrodamies. Bieži vien, dodoties ceļojumos, vien pēc apdeguma iegūšanas saprotam, ka mūsu izvēlētajā galamērķī saules stari ir daudz intensīvāki. Savukārt, ja runājam par Latviju, - dienas vidū no plkst. 11:00 līdz 16:00 tiešajos saules staros uzturēties nebūtu vēlams, nav ieteicams arī sauļoties un īpaši sauļot bērnus.

Ja dodaties uz pludmali, noteikti somā līdzi ir jābūt ne vien saules aizsargkrēmam, bet arī ūdens pudelei, cepurei un saulesbrillēm, jo saules stari var bojāt arī matus un acis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā