Aptauja: Jaunu cilvēku vidū veselību regulāri pārbauda katrs piektais

© Publicitātes foto

2.lapa

Jaunu cilvēku vidū veselību regulāri pārbauda katrs piektais

Jaunieši 18 - 24 gadu vecumā uz regulārām veselības pārbaudēm pie ārsta dodas visretāk - to dara vien katrs piektais (21 %). Tikmēr visbiežāk veselības stāvokli pārbauda vecāka gadagājuma cilvēki (55 - 74 gadu vecumā), kuru vidū pie mediķiem uz pārbaudēm regulāri dodas 44 %.

“Indeksa datos redzam, ka līdz ar vecumu pieaug arī veselības pārbaužu veikšanas regularitāte un biežums. Jauna cilvēka organisms efektīvāk tiek galā ar dažādām akūtām saslimšanām un hroniskas saslimšanas novēro retāk, ar gadiem pieaug risks saslimt ar viena vai otra veida saslimšanām, turklāt risku ievērojami palielina neveselīga dzīvesveida paradumi. Tātad ar gadiem cilvēki spiesti biežāk apmeklēt ārstu, jo biežāk ir novērojama kāda hroniska saslimšana. Tomēr jāatceras, ka arī jauniem cilvēkiem ieteicamas regulāras profilaktiskas pārbaudes pie ģimenes ārsta (pilna asins aina, asinsspiediena kontrole, konsultācija u.c.), lai samazinātu risku nākotnē saslimt ar kādu hronisku saslimšanu, kā arī jāvēršas pie ārsta, ja novērojamas kādas kaut vai šķietami nebūtiskas sūdzības. Diemžēl jāatzīst, ka arvien biežāk ar nopietnām saslimšanām mēdz saskarties arī jauni cilvēki,” stāsta “Mana Aptieka” farmaceite, Tukuma Centra aptiekas vadītāja Agnese Ritene.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests plāno samazināt brigāžu skaitu nakts stundās, pamatojot to kā darbu efektivitātes rādītāju uzlabošanā. Taču patiesais iemesls šādām pārmaiņām ir uzdevums samazināt budžeta izdevumus valsts pārvaldē, un nākamā gada budžeta projektā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam paredzēts izdevumu samazinājums par 1,6 miljoniem eiro.

Svarīgākais