TOP 5 augļi un dārzeņi, kas jāēd ziemā

© F64

4.lapa

3. Ziemas ķirbji

Kas pirmais nāk prātā, domājot par ķirbjiem? Protams, liels un apaļš klasiskais ķirbis — dārza karalis. Taču ķirbji ir ļoti daudzveidīgi. Ozolzīļu, sviesta un dažādi citi ķirbji ir rudens un ziemas dārzeņu veselīguma līderi. Tajos ir ievērojams daudzums karotinoīdu, A un C vitamīna, kā arī kālija. Ķirbji izceļas ne tikai ar uzturvērtību, bet arī ļoti plašu lietojumu virtuvē: tos var izmantot gan zupu, gan salātu, gan otro ēdienu un pat desertu pagatavošanā, kā arī marinēt un konservēt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Kāds Latvijas uzņēmums jau ilgstoši izplata brošūras ar stāstiem par brīnumainu izārstēšanos, klātienes izbraukumos arī tirgojot reklamētos uztura bagātinātājus. Lai arī pirms gada Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir brīdinājis iedzīvotājus par šo maldinošo reklāmu, nekādu sodu uzņēmumam tā arī neuzlika un darbību neierobežoja, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “De facto”.