TOP 5 augļi un dārzeņi, kas jāēd ziemā

© F64

3.lapa

2. Ķiploki un sīpoli

Kaut arī sīpolu un ķiploku garša un ķīmiskais sastāvs atšķiras, abos ir daudz fitoncīdu — augu antimikrobo vielu, kas ir būtiski organisma veselības palīgi ziemas periodā un gripas sezonā. Viela vārdā allicīns piešķir ķiplokiem raksturīgo smaržu un ārstnieciskās īpašības. Izejot cauri gremošanas traktam, allicīns palīdz cīņā ar infekcijām, turklāt pētījumi liecina, ka tam esot arī pretvēža un pretnovecošanās iedarbība. „Lietojiet sīpolus un ķiplokus gan veselībai, gan interesantu garšas nianšu radīšanai," aicina „Elvi" uztura speciāliste.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Kāds Latvijas uzņēmums jau ilgstoši izplata brošūras ar stāstiem par brīnumainu izārstēšanos, klātienes izbraukumos arī tirgojot reklamētos uztura bagātinātājus. Lai arī pirms gada Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir brīdinājis iedzīvotājus par šo maldinošo reklāmu, nekādu sodu uzņēmumam tā arī neuzlika un darbību neierobežoja, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “De facto”.