2.lapa
1. Kāposti
„Latvijas tirgū ir grūti atrast citu dārzeni, kas būtu tikpat bagāts ar vērtīgām uzturvielām, lēts un daudzpusīgi izmantojams virtuvē. Kāposti ir ļoti bagāti ar C un K vitamīnu, kā arī folātiem, kas nepieciešami sarkano kaulu smadzeņu šūnu attīstībai. Tajos ir daudz šķiedrvielu un antioksidantu, kā arī glikozinolātu, kas ir pazīstami ar pretvēža īpašībām," stāsta „Elvi" uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone. Lai saņemtu visvairāk vitamīnu, kāposti ir jāēd svaigi, jo temperatūras ietekmē daļa vitamīnu tiek zaudēta. Bet arī termiski apstrādāti kāposti paliks ļoti veselīgi, un uztura speciāliste iesaka likt lietā kulināro fantāziju, gatavojot gardus sautējumus, sacepumus un citus ēdienus.