Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Al Bano: likteņa triecieniem un lakstīgalas balsi apveltītais

© Scanpix

Ar citiem Al Bano runā mīlestības balāžu valodā, taču pašam nācies piedzīvot dramatiskus pārbaudījumus: meitas mīklaino pazušanu, šķiršanos no Rominas Paueres, bet vēlāk no – Loredanas Lecisio, kā arī ļauno slimību – vēzi.

Taču tas viss mudinājis itāļu dziedātāju vēl vairāk mīlēt dzīvi un cilvēkus.

Nepārspējams duets un pāris

Slavu un publikas mīlestību dienvidnieciski temperamentīgais un vienlaikus kaislīgi romantiskais dziedātājs Al Bano iemantojis, dziedot kopā ar savu bijušo sievu Rominu Paueri. Duets pastāvēja gandrīz trīsdesmit gadus. 1976. gadā Al Bano un Romina Pauere piedalījās Eirovīzijā ar dziesmu «We'll Live It All Again», turpmākajos gados radās tādas slavenas dziesmas kā «Sharazan», «Ci sarà», «Nostalgia canaglia», «Libertà» un «Felicità».

80. gadi bija pāra laimīgākie un veiksmīgākie gan privātajā, gan radošajā dzīvē. Par spīti abu ģimeņu iebildumiem, Al Bano un Romina Pauere apprecējās, nodibināja laimīgu ģimeni, kurā auga četri burvīgi bērni. Taču laime pamazām no viņiem attālinājās. 1994. gadā mistiskos un joprojām nenoskaidrotos apstākļos pazuda viņu vecākā meita Iljena. Līdz pat šai dienai nav īsti skaidrs, kas toreiz notika un vai viņa ir mirusi vai dzīva. Pēc Al Bano domām, meita narkotiku reibumā esot izdarījusi pašnāvību. Viņš ir pārliecināts, ka satiks Iljenu tāpat kā citus labos cilvēkus kādreiz viņsaulē. Meitas pazušana pašos pamatos satricināja arī pāra savstarpējās attiecības un laulību – tā saplīsa smalkās lauskās, kuras nebija iespējams vairs salipināt kopā. 1999. gadā Pauere un Al Bano oficiāli šķīra laulību.

Strīdi un ķildas 13 gadu garumā

Al Bano un Rominas Paueres vidū iestājās absolūts «ledus laikmets», ko pavadīja strīdi, ķildas un atklāta «netīrās veļas mazgāšana». Bijušie laulātie nekautrējās kameras priekšā viens otru zākāt, apkaunot un nicināt. «Viņš bija diktators! Kad viņš satraucās, sāka kliegt. Reiz viņš man pat iespēra. Viņš bija slimīgi greizsirdīgs un uzvedās kā tirāns. Mūsu laulība bija visīstākā elle,» par savu bijušo vīru TV intervijas laikā žēlojās Romina. Arī Al Bano bija ko pārmest bijušajai sievai. Šādā situācijā par salabšanu nevarēja būt ne runas, taču pēc 13 gadiem Al Bano bija gatavs sniegt izlīguma roku. «Tas, ko viņa par mani teica, bija aizvainojoši. Taču es neesmu cilvēks, kas visu mūžu nes sevī dusmas. Bībelē ir teikts: lai tas, kurš ir bez grēka, met pirmo akmeni.» Un viņš atvainojās Rominai: «Es nekad neesmu gribējis tevi apzināti ievainot, nekad.» Tagad Pauere regulāri viesojas Al Bano lauku mājās Itālijas dienvidos, kur pavada laiku kopā ar Al Bano un viņa diviem jaunākajiem bērniem, kas dzimuši attiecībās ar Loredanu Lecisio.

Aizkustinošie mīlas stāsti

Dziedātājs neslēpj, ka savulaik bijis ļoti laimīgs ar Rominu. «Es mīlēju viņu par visu vairāk pasaulē. Dzīve ar viņu bija paradīze. Fantastiski. Viņa man tik daudz ko ir devusi. Mēs bijām tik ļoti iemīlējušies, ka neko skaistāku vairs nevarēja iedomāties,» vienā no savām jaunākajām intervijām sacījis Al Bano. Aizkustinoša atzīšanās mīlestībā, par ko liels prieks arī dueta faniem un līdzi jutējiem, vēl jo vairāk tāpēc, ka šajos trīspadsmit gados mūziķim nācies tik daudz ko piedzīvot.

Pēc šķiršanās no Paueres dziedātājs uzsāka jaunas attiecības ar televīzijas moderatori Loredanu Lecisio. Kopā viņi nodzīvoja četrus gadus, un šajā laikā pasaulē nāca divi bērni. Attiecības ar tā dēvēto «mediju fenomeni» regulāri tika atspoguļotas bulvāru presē un lielākoties pret paša gribu. Reiz kāds reportieris dziedātāju tā nokaitināja, ka Al Bano raidījuma laikā pat izvicinājis dūres. Zināmu popularitāti dziedātājam nodrošināja arī dalība realitātes šovā «L’isola dei famosi» («Slavenību sala»). Kad Lecisio paziņoja, ka aizejot ar abiem bērniem no Al Bano, mūziķis TV šovu pameta.

Kopā ar bērniem pret vēzi

Šobrīd abi bērni Jasmīne (9) un Albano juniors (8) dzīvo kopā ar Al Bano. «Viņi ir mans stiprākais balsts,» saka dziedātājs. Tieši bērni devuši viņam spēku pārvarēt ļauno slimību – vēzi.

Tas esot bijis neizsakāms šoks, kad ārsti noteikuši diagnozi – prostatas vēzis. Dziedātājam tika veikta operācija, kuras laikā izoperēja 22 limfmezglus. Par laimi, viss beidzies labi: «Vai gribat zināt, kā es uzveicu vēzi? Biju stingri apņēmies domāt tikai pozitīvi un pašam iedvest drosmi. Katru rītu un katru vakaru lūdzu Dievu un atradu spēku un atbalstu savā dziļajā ticībā.»

Slavenie Al Bano vīni

Al Bano ir arī veiksmīgs biznesmenis un slavens vīndaris. No sava tēva Dona Karmelo viņš ir mantojis vīna darītavu «Tenute Al Bano Carrisi». Ar savām plašajām zināšanām mārketingā un vīnkopībā Al Bano izdevies izveidot ekskluzīvu zīmolu – tieši vīns ir ģimenes lielākais un galvenais bizness. Ar Al Bano vārdu tiek pārdoti 11 dažādu šķirņu vīni, no kuriem slavenākais ir kvalitatīvais sarkanvīns «Platone». Pudeļu etiķetes rotā viņa slavenāko dziesmu nosaukumi, piemēram, baltvīns un dzirkstošais vīns «Felicita». Savukārt vīns ar nosaukumu «Don Carmelo» ir veltījums Al Bano tēvam. Al Bano vīni un olīveļļas var lepoties ar visaugstāko kvalitāti. Vīns tiek eksportēts arī uz ārzemēm – ASV, Vāciju, Austriju un arī uz Latviju – vienīgo valsti Austrumeiropā. Jāatgādina, ka pērn Rīgā, Skārņu ielā, tika atvērts vīna veikals – bārs «Felicita», kurā var iegādāties Al Bano vīna darītavā ražotus vīnus. Šā veikala atklāšanā klāt bija arī pats leģendārais mūziķis.