Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

"Saldais" Reiniks novērtē panku Dambi

© Kaspars Ūdris

Iepriekšējās nedēļas nogalē aktīvākā nakts dzīve notika Liepājā, kur uzdzīvot ieradās vairākas pašmāju slavenības. Svinības sita augstu vilni, taču reti kurš būtu spējīgs iztēloties, kā Lauris Reiniks kopā ar savu svītu ap rīta pusi plosās pašmāju panku ciltstēva Dambja grupas «Inokentijs Mārpls» koncertā...

Pēc Liepājas «Klubu nakts» pasākumiem sociālajos tīklos kā neticamāko un, iespējams, dzērumā iztēloto faktu daudzi minēja dziedātāja Laura Reinika un viņa draugu pabūšanu pašmāju zināmākās «underground» grupas «Inokentijs Mārpls» koncertā. Taču »VZ« Lauri kopā ar māsu Rūtu, dejotāju Aleksandru Kurusovu un viņas draugu Oskaru Ostrovski tik tiešam sastapa vienā no apmeklētākajām nakts ballītēm «Liepājas Coyote Fly». «Tā kā mēs sestdien bijām iecerējuši doties uz Mārtiņa [Freimaņa] atceres pasākumu Aizputē, nolēmām ierasties vienu dienu ātrāk un izbaudīt nedēļas nogali Liepājas pusē. Turklāt bija arī ļoti izdevīgi viesnīcu piedāvājumi. Es parasti neesmu klubu cilvēks, un man sākumā bija pārsteigums, cik ļoti pārbāzts bija «koijots», taču šī ballīte man ļoti patika. Liepājā bijām divos kardināli atšķirīgos klubos, un man abas šīs vietas ļoti patika,» »VZ« stāstīja Reiniks.

Par sociālajos tīklos visai plaši apspriesto kompānijas ballēšanos panku burziņā pats dziedātājs bija sajūsmināts. «Tā bija baigā sagadīšanās, jo šis klubs atradās ļoti tuvu viesnīcai «Promenāde», kurā dzīvojām,» skaidroja Reiniks. Par «Inokentiju Mārplu» viņš gan bija dzirdējis un tās galveno solistu redzējis dažādos pasākumos, bet šī bijusi pirmā reālā pieredze, klausoties Dambja mūziku. «Man šķiet, ka arī pati grupa bija diezgan pārsteigta, redzot mani ar draugiem viņu koncertā. Visas dziesmas man bija kaut kas jauns. Es tās dzirdēju pirmo reizi, un man, godīgi sakot, patika,» atzina Reiniks. Vaicāts, vai spēj iedomāties Dambi, apmeklējot viņa koncertu, Reiniks iesmējās: «Varbūt vienīgi tad, ja viņš būs apmeties viesnīcā, kurai tuvākajā klubā notiks mans koncerts...»