Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Iluzioniste Pecolli dosies pie arābiem mazgāt traukus

© personīgā arhīva foto

Pirmo reizi savā 17 gadu sadarbības laikā pazīstamie iluzionisti Dace (40) un Enriko (42) Pecolli neuzstāsies kopā – nedēļu pēc «Abrakadabras» viņi dosies viesturnejā uz tālo Saūda Arābiju, kur Enriko uz skatuves kāps divatā ar dēlu Danti (9).

Itālietis kā senlatvietis

«Saūda Arābijā sieviete uz skatuves nedrīkst stāvēt, mani ņem līdzi mazgāt traukus. Bet es neprotestēju – man nav nekas pret to, ka ģimenes džeki strādā,» sarunā ar »VZ« saka Dace Pecolli. Tā kā Dantem šī būs pirmā viesturneja, mamma mazliet uztraucas, kā dēls izturēs lielo slodzi – pa trim izrādēm dienā, taču dēls esot apņēmības pilns turēt līdzi tētim.

Vēl pirms došanās uz tālo zemi Pecolli plāno aizsūtīt dēlu uz trīs dienu vasaras nometni senlatviešu garā, ko organizē pazīstamā rakstnieka Andra Kolberga meita Madara un kur tās dalībnieki vēros dabu, mācīsies taisīt māla krūkas, uz akmeņiem vārīs zupu un iztiks bez mūsdienu modernās pasaules tehnoloģijām. «Es gribu, lai viņš padzīvo drusku kā senlatvietis,» saka Dantes mamma, kura savulaik pati organizējusi un vasarās dzīvojusi līdzīgās nometnēs. Pēc atgriešanās no Saūda Arābijas Dante varēs padzīvot kā īstens itālietis, jo šovasar ģimene plāno atpūsties Sardīnijā, kur viņus ciemos gaida Enriko vecāki.

Pēdējā kaprīze

Pecolli šis ir ļoti rosīgs laiks – 8. un 9. jūnijā Jūrmalā notiks viņu organizētais 4. starptautiskais iluzionistu festivāls «Abrakadabra». Tas būs pēdējais. «To, ka šādu foršu festivālu varam noorganizēt, sev esam pierādījuši. Ar biļetēm festivāla izmaksas nav iespējams nosegt, jo mēs aicinām augsta līmeņa māksliniekus, un tas maksā daudz. Protams, es ar nepacietību gaidu šo festivālu un zinu, ka viss jau beigsies labi, tikai skumīgi, ka pašiem jāpiemaksā, lai kaut kas vispār notiktu,» stāsta Dace, sakot, ka nu šai «kaprīzei» jāliek punkts. Pecolli ģimenes «jaunais bērns» – pērn radītais šovs «Bubblelandia» – jau sācis dzīt asnus: jau noslēgti vairāki līgumi, un gada beigās visa ģimene uzsāks savu pasaules turneju: decembra sākumā plānotas deviņas izrādes Šveicē, pēc tam – 25 izrādes Itālijā. «Jaungada naktī strādāsim Florencē,» Dace dzīvi saplānojusi jau pusgadu uz priekšu. «Dante būs kopā ar mums. Mūsu bērns būs pasaules pilsonis, un mēs ceram, ka ar mācībām viņš tiks galā,» nosaka mazā burvju mākslinieka mamma. Dēls jau tagad brīvi runā latviešu un itāliešu valodā, skolā mācās angļu valodu, un viņa pati dēlam māca arī krievu valodu.