Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Rakovsku no faniem Turcijā nākas sargāt ar automātiem bruņotiem vīriem

© publicitātes

Šīs nedēļas sākumā dienas gaismu ieraudzīja Ivara Burtnieka dokumentāli izklaidējošais video par grupas «Triānas parks» viesošanos Turcijā un uzstāšanos festivālā «Gapgenc».

Sarunā ar »VZ« grupas soliste Agnese Rakovska neslēpa sajūsmu, ka grupa pirmo reizi ir uzstājusies 25 000 cilvēku lielas auditorijas priekšā un labo noskaņojumu nav pabojājis pat tas, ka «triāņus» no faniem apsargāja ar automātiem bruņoti vīri.

Eiropiešus sargā kā acuraugus

Ciemojoties Turcijā, ik dienu grupas mūziķi ieturējušies savas bāzes mītnes, Sīrtes pilsētas labākajā restorānā, kur pārsteigti ar dažādiem nacionālajiem gardumiem. «Baklava tagad ir mūsu mīļākais turku ēdiens, un to nevar salīdzināt ar Latvija nopērkamo,» sarunā ar »VZ« stāsta dziedātāja Agnese Rakovska. Īpaši viņai paticis tējas dzeršanas rituāls, sēžot uz maziem beņķīšiem, no mazām krūzītēm malkojot melno tēju un graužot pistācijas. «Tajā brīdī sajutāmies kā vietējie,» smaidīja Agnese. Viesmīlība ir viena lieta, drošība – pavisam cita, tāpēc no lidostas līdz pat pilsētiņai mūziķus pavadīja vietējās policijas busiņš un līdzās bija divi ar automātiem bruņoti vīri. «Par drošību bija padomāts ne pa jokam, jo esam no Eiropas un visam jābūt pēc protokola, – vismaz tā mums teica festivāla organizatori,» atklāj Rakovska.

Instrumentus iesviež bagāžā

Protams, jebkurā ceļojumā neiztikt bez pārpratumiem – šoreiz tos sagādāja pašmāju aviokompānija «airBaltic». «Tā laikam ir īpaša, jo rokas bagāžā neļauj ņemt līdzi neko lielāku par vijoli. Savos kalendāros viņi sevi plaši reklamē ar zināmu mūziķu palīdzību, lai gan no mūzikas un instrumentiem sajēga laikam ir maza, ja jau vēlas trauslu ģitāru novietot turpat kur čemodānus. Lidojām arī ar divām turku kompānijām, kas bez problēmām ļāva instrumentus ņemt līdzi salonā kā rokas bagāžu,» sūdzas dziedātāja. Šoreiz gan ceļojums instrumentiem beidzies labi.

Ar domu atgriezties

Brauciens uz Turciju un tur saņemtā cilvēku atzinība un pozitīvā attieksme, iespējams, būs jauns pagrieziens grupas «Triānas parks» darbībā. «Kopumā brauciens bija loti veiksmīgs, un ar Turciju «Triānas parks» saista savu darbību arī nākotnē. Iespējams, iedziedāsim arī kādu dziesmu turku valodā,» noslēpumaini teic Rakovska.

STRAUJI POPULĀRI

«Pirms koncerta bija ļoti mierīgi, bet pēc tā nevarējām no restorāna mierīgi tikt līdz savam busiņam, jo cilvēki mūs pazina un uz ielas kliedza: «Triana – We Love You!» utt. Nāca klāt, uz ielas veidojās sastrēgumi. Labi, ka mums bija apsargi,» atzīst Agnese Rakovska.

TURKI LUTINĀJA

«Katru dienu ēdām turku nacionālos ēdienus labākajā pilsētas restorānā «Adanali». Pēc katras ēdienreizes restorāna īpašnieks mūs apdāvināja ar pistācijām, nacionālajiem dzērieniem un saldumiem. Puiši bija sajūsmā par kebabiem, arī salāti tika pasniegti interesanti – no tomātiem gatavotas rožu lapiņas un no gurķiem sirsniņas dekorēja salātu šķīvjus. Mājās pārvedām baklavu, kas ir no pistācijām gatavots deserts.»