Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Aktrise un režisore Klētniece kuplina šogad dzimušo bērnu statistiku

© F64

Jaunā gada otrajā dienā par vēl vienu meitiņu kuplāka kļuvusi aktrises un režisores Kristīnes Klētnieces-Sikas (33) un viņas vīra Andra Sika (40) ģimene – 2. janvārī pulksten 15.21 Rīgas Dzemdību namā, laimīgajam tētim klātesot, pasaulē nākusi abu otrā atvase.

Laimīgie vecāki meitiņai devuši divus vārdus – Lilija Austra. Par godu abu vecmāmiņām – Kristīnes vecmammai Lilijai un Andra vecmammai Austrai. Piedzimstot mazulīte svēra 4468 gramus un bija 57 centimetrus gara. Ģimenē jau ir viena meitiņa – 24. aprīlī Annai būs trīs gadi.

Kristīnes Klētnieces un Andra Sika iepazīšanās stāsts ir visai neparasts: kā jau 21. gadsimtā pienākas, viņi iepazinās portālā «draugiem.lv», bet neparastais ir tas, ka abus kopā saveda aktrises laba draudzene Kristīne Alberte. Tieši viņa izveidoja Klētniecei profilu un sāka sarakstīties viņas vārdā. «Vienā brīdī viņa man paziņoja, ka ir izfiltrējušies trīs kandidāti, un, kad bija «izkristalizējies» tikai Andris, šai sarakstei pieslēdzos arī es...» būdama jau precētas sievas kārtā, šo stāstu ar smaidu atminējās Kristīne Klētniece, atzīstot, ka pati šādu «vīra meklēšanas plānu» noteikti nebūtu īstenojusi.

Aktrise atceras, kā Alberte viņu pavadīja uz pirmo randiņu. Viņa teikusi: «Ej ar pašapziņu un atceries, ka «draugos» tādu vēl ir daudz, šis nav vienīgais. Ja nederēs, dabūsim citu!» Taču aktrisei citu nevajadzēja un nevajag joprojām. «Tā nebija mīlestība no pirmā acu skata. Reti mierīgi viss iesākās un lēnām, lēnām pati sev atklāju, ka tieši ar šo cilvēku gribu būt kopā,» viņa stāstīja neilgi pēc abu kāzām, kas īstenā latviešu tradīciju garā – ar riktīgu mičošanu, pavisam īstiem čigāniem un dejām līdz rīta gaismai – tika svinētas 2007. gada 3. augustā, par vedējiem aicinot Klētnieces kursabiedrus un draugus – Nacionālā teātra aktieru pāri Ditu Lūriņu un Mārtiņu Eglienu.