Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Jenny May māmiņas pienākumus spēj apvienot ar skatuvisko darbību

Iepriekšējā svētdienā notika atlase un pirmais salsas dejotāju mēģinājums dziedātājas Jenny May videoklipam: viņa spēj gan radoši darboties, gan vienlaikus būt laba māte savai meitiņai Sārai – uzstāšanos un ģimenes dzīvi savienot neesot nemaz tik grūti.

Spēj būt laba māmiņā

Aktīvs darbs pie jaunā albuma (tas būs ieturēts latino stilā) un koncerti – kā dziedātāja Jenny May (Maija Stuģe) to spēj apvienot ar ģimenes dzīvi? Kā zināms, 5. janvārī pasaulē nāca Maijas un uzņēmēja Gata Babra meitiņa Sāra. «Jāsaka, ka daudz kas tiek ziedots. Nav jau tā, ka es tikai skrienu apkārt ar koncertiem un nemitīgi dziedu. Līdz pat nedēļas vidum 90% sava laika pavadu mājās ar meitiņu un ārā izskrienu tikai tad, kad tas ir galēji nepieciešams,» »VZ« stāstīja dziedātāja. «Apvienot to visu sanāk samērā lieliski, jo nav jau tagad koncertu. Tik, cik bija pa vasaru, tik arī sanāca veiksmīgi izbraukāt. Ir nedēļas nogales, kad varu brīvi darboties, bet principā visu nedēļu varu būt ļoti smuka mamma mājas.»

Līdz ar Sāras piedzimšanu mazāk laika atliekot dažādiem saviesīgiem pasākumiem, taču arī pirms meitiņas piedzimšanas dziedātāja nav bijusi aktīva «tusētāja». «Nekādā ziņā nejūtos zaudētāja, nav tā, ka es kaut ko tagad nespētu vai neuzspētu. Tagad, kad ir klipa filmēšana, gan sanāk arī mazlietiņ pastresot: ir lietas, ko nepagūšu izdarīt laikā, arī nākamgad, kad iznāks disks, nāksies kustēties krietni spraigāk. Taču pagaidām iekļaujos visos ritmos un grafikos. Esmu gan laba mamma, gan laba izpildītāja,» tā Maija.

Dara to, ko sapņojusi

Dziedātājas jaunajā albumā skanēs dziesmas latviešu, angļu un spāņu valodās. «Jau no karjeras pirmsākumiem esmu gribējusi dziedāt latino. Beidzot izdevēji tam devuši ir zaļo gaismu. Man ļāva izmēģināt un sevi pierādīt, jo Latvijā latino žanrs nav diez ko plaši pārstāvēts: ja neskaita brāļus Ričus, tad šeit nav neviena, kas dziedātu šāda stila mūziku. Es izdomāju, ka tas sapnis, ko kādreiz gribēju piepildīt, ir jārealizē,» klāstīja Jenny May. Līdz ar latino stilu viņa ir sākusi mācīties arī dejot salsu. «Es uzskatu, ka nevar uz skatuves vienkārši uznākt un dziedāt, ir jāveido kaut kāds priekšnesums. Man kā dziedātājai ir svarīgi izkopt skatuves kustības un tēlu.»

Ātri atguvusi formu

Pagājuši astoņi mēneši kopš bērniņa nākšanas pasaulē, un Maija atkal ir lieliskā formā. «Neesmu nemaz piepulējusies, lai to formu atgūtu. Laikam labi gēni. Ar mazo arī sanāk diezgan daudz laika noņemties, jo viņa man ir ļoti žiperīga un atraktīva. Reizēm pašai pa dienu nesanāk īsti laika tā kārtīgi paēst – kaut ko uzkožu un darbojos tālāk. Acīmredzot tā lielā skriešana arī ļauj sevi uzturēt formā. Arī iešana uz salsas nodarbībām un došanās pastaigās ar mazo palīdz sevi uzturēt formā. Man vienkārši nav laika krist gastronomiskās izvirtībās,» skaidro Jenny May.