Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Kaukuli joprojām apmētā ar krūšturiem

Nedēļas nogalē jau otro reizi Latvijas Universitātes atpūtas bāzē «Ratniekos» netālu no Līgatnes norisinājās festivāls «LabaDaba».

«Cik patīkami redzēt vienkopus tik daudz cilvēku, no kuriem neviens nav kretīns!» visumā atbilstošu kopsavilkumu par pasākumu izteica kāds tā apmeklētājs.

Mierīgi un pozitīvi

Patiesi – tiem, kuri noskaņoti atvērti un labvēlīgi, kuriem sirds un auss kāro pēc kā alternatīva, bet omulīga, festivāls «LabaDaba» ir viens no tīkamākajiem ceļamērķiem vasaras lielpasākumu izvēles klāstā: patīkama un smaidīga publika, mierīga, vienojošas līksmes piesātināta atmosfēra, pozitīva un saturīga mūzika. Pārmēru sagurušus apmeklētājus, tas ir, tādus, kuriem jau ir vienalga, cik ļautiņu garāmejot uzkāpj uz kājas, rokas vai citām ķermeņa daļām, »VZ« manīja vien pāris. Vismaz festivāla teritorijā, jo par telšu pilsētiņu plašajā ābeļdārzā jau ir pavisam cits stāsts – tur dzīve atsevišķās komūnās brīžam sita augstu vilni ar zemu un sūru nolaišanos atpakaļ realitātē nākamajā rītā...

Apmeklētājus kastās nedala

Muzikālajā ziņā festivāls balstījās uz etnofolku, regeju un ska. Daži bija ar visu apmierināti, citiem regeja bija par daudz un pietrūka kāda stūrīša dvēseliskai padziedāšanai, vēl kāds pukojās, ka vairākas iemīļotas grupas spēlēja vienlaikus un nācies traukties no vienas skatuves uz otru, cits vēlējās vairāk ārvalstu pārstāvju. Taču neviena muzikālā apvienība bez saviem klausītājiem nepalika, un neviens nevarēja sūdzēties par publikas neatsaucību. Visai daudzi no mūziķiem pasākumu baudīja abas dienas, kopā ar ģimenēm un draugiem, jo, kā jau alternatīvajos pasākumos ierasts, te netiek nodalītas divas atsevišķas kārtas – «mākslinieki» un «publika». Rezumējot: īsti piemērots festivāls tā saucamajiem vecajiem pankiem, kuri nu kļuvuši rāmāki, vēlas jauku atmosfēru, zināmas ērtības, aukstu alu un siltu ēdienu, rotaļlaukumu saviem bērniem, bet no rīta – tasi kafijas piesaulītē.