Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Lindas Leen pastalas vispirms tiek draugam

© F64

Pirms doties vasaras atvaļinājumā, ar jaunumiem klajā nākusi Linda Leen: turpmāk viņas fani (un ne tikai tie) varēs iegādāties dziedātājas zīmola pastalas, kas atšķirībā no tautiskajām pieejamas dažādās krāsās.

Ar savu ražojumu Linda jau paguvusi apdāvināt sev tuvos cilvēkus.

Pastalas darina tēvs un dēls – Edgars un Guntis Baumaņi, kuri šo amatu piekopj no paaudzes paaudzē. Tās saglabājušas savu oriģinālo formu, taču šie apavi pieejami košās krāsās un tos iespējams pieskaņot dažādam apģērbam. «Tās vislabāk varētu piestāvēt cilvēkiem, kuri nebaidās eksperimentēt un, iespējams, izvēlas eklektisku ģērbšanās stilu,» ir pārliecināta Linda Leen. Gan pastalas, gan kārbas rotātas ar diviem L burtiem, kas apzīmē «Linda Leen», bet atsevišķs zīmols izveidots tieši pastalām. «Tas man ienāca prātā pērn, kad biju Milānā. Braucu tramvajā un uzskicēju to uz lapiņas,» atceras dziedātāja.

Ziņu par pastalu līnijas izveidošanu Lindas Leen paziņas un fani uztvēruši necerēti atsaucīgi. «Visiem tas šķiet ļoti interesanti. Nav viegli izdomāt kaut ko jaunu, tāpēc man prieks, ka tas man ir izdevies. Visi ir sajūsmā. Esmu apdāvinājusi kādus četrus cilvēkus, kuri pastalas tagad nēsā arī ikdienā. Pastalas pirmie dabūja mana asistente un draugs, bet pēc tam arī kāds mūziķis, ar ko kopā strādāju, un fotogrāfs, kurš veidoja fotosesiju,» klāsta Linda. Arī nākotnē viņai prātā turpināt «tautisko līniju». Jau pērn viņa vēlējusies mūsdienīga fasona tērpus apdrukāt ar tautiskas noskaņas rakstiem. Diemžēl tas nav sanācis, bet iecere nav atmesta.

BEZ DISKRIMINĀCIJAS

Lindas Leen pastalas nav domātas tikai meitenēm, bet arī puišiem. «Pagaidām lēšam, ka puišus vairāk interesēs melnas pastalas, taču tad puiši sāka protestēt – kāpēc tā? Kāpēc puišiem vienmēr tās garlaicīgākās krāsas? Tieši tāpēc mājas lapā internetā būs iespējams pasūtīt jebkāda izmēra pastalas dažādās krāsās,» sola dziedātāja

JĀIEVALKĀ

Pastalas pēdai piemērojoties aptuveni divu dienu laikā, lai gan, jādomā, no tik plānas ādas par neērtībām nevar sūdzēties arī tūlīt pēc uzvilkšanas.

PASTALĀS UN SKAISTI

«Agrāk pirms neatkarības atgūšanas mēdza teikt – pastalās, bet brīvā Latvijā. Tagad es gribētu teikt – pastalās un skaisti,» pauž Linda Leen.