Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Keišs lomu apguvis, tiekoties ar dzelzceļniekiem

Šķirotavas stacijas apkaimē, slēgtā depo teritorijā, notika igauņu režisora Pētera Simmsa pilnmetrāžas filmas «Vientuļā sala» epizožu uzņemšana.

Šajā filmā viena no galvenajām lomām atvēlēta pašmāju aktierim Andrim Keišam: aktiera attēlotais varonis Zigis stumj un pārvieto manevrēšanas lokomotīves.

Aizvadītajā nedēļā »VZ« pabija «Latvijas dzelzceļam» piederošajā Šķirotavas depo teritorijā, kas uz kādu laiku kļuvis par filmēšanas laukumu Igaunijas, Baltkrievijas un Latvijas kopražojuma filmai «Vientuļā sala». Filmas pamatā ir mīlas trīsstūris – viens no galvenajiem tēliem ir aktiera Andra Keiša atveidotais Zigis. «Filmā es nokļuvu, jo mani izvēlējās, atlasot aktierus pēc fotogrāfijām. Man darbs pie šā projekta ļoti patīk, jo pirmo reizi piedalos starptautiskā filmā. Ir interesanti, ka kolēģi Igaunijā savā domāšanā ir tādi paši kā mēs Latvijā,» iespaidos par darbu dalījās Keišs. Aktieri sajūsminot režisora ideja šo darbu filmēt industriālā vidē. «Protams, filmā neiztikt bez dažādiem kurioziem un smieklīgiem atgadījumiem, bet aktierim tos ir grūti atstāstīt, jo vairākas lietas liekas smieklīgas tikai konkrētajā mirklī – stāstot kādu kuriozu no filmēšanas laukuma, man būtu jāskaidro, kas tur īsti bija smieklīgs,» prātoja Keišs. Aktieris ar sev atvēlēto lomu ir apmierināts un atklāj, ka tai sācis gatavoties jau iepriekš. «Ar «Latvijas dzelzceļa» palīdzību man bija iespēja pabūt dažas dienas ar cilvēkiem, kas reāli dara mana attēlotā varoņa darbu. Tā bija fantastiska iespēja labāk izprast lomu. Man bija iespēja pagriezt lokomotīves ratu un izprast šo dzelzceļnieku darbu. Patiesībā dzelzceļnieka darbs ir ļoti interesants,» teica Keišs.