Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Spanovskis savas veselības likstas atspoguļos filmā

© f64

Šobrīd noris darbs pie režisores Unas Celmas dokumentālās filmas: scenārija pamatā ir stāsts, kā divi aktieri, proti, Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš, braukā pie Baltijas dziedniekiem, mēģinot sakopt savu veselību.

Brauc pie dievturiem

Pagaidām dokumentālās filmas precīzs scenārijs, kā arī datums tās nākšanai klajā uz lielajiem ekrāniem nav precīzi zināms – it kā skatītāji šo filmu varēšot novērtēt nākamajā vasarā. Akurāt šobrīd noris aktīvs darbs pie tās filmēšanas, tāpēc divi galvenie personāži – Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš –

bija praktiski nesazvanāmi. Kā noskaidroja »VZ«, filmēšanas grupa apbraukā Latvijas dziedniekus jeb tā sauktos dievturus, ar kuriem sarunājoties atklāj daudz interesanta. Spanovskis »VZ« atzina, ka esot par savu veselības stāvokli uzzinājis daudz jauna – esot atklātas tādas kaites, par kurām viņš neko nav zinājis, savukārt Bērziņš uz to »VZ« attrauca: «Vai tu esi jucis, vai?! Kā man var atklāt kaut ko tādu, par ko es līdz tam neko neesmu zinājis?! Spanovskis tā teica? Viņš ir sajucis!»

Kuri ir tizlākie Latvijā?

Ja runā nopietni, tad nerodas jautājums, kāpēc galvenajai lomai izvēlēti tieši šie aktieri. Bērziņš gada sākumā iegūlās slimnīcā ar smadzeņu asinsrites traucējumiem, bet pēc tam viņam nācās atkārtot braucienu medicīnas iestāžu virzienā saistībā ar aklo zarnu. Spanovskim problēmas sagādāja kuņģis – pat izoperēta daļa no tā, un šobrīd aktieris ir spiests ievērot speciālu diētu. Uz »VZ« jautājumu, kāpēc dokumentālajai filmai kā galvenie izvēlēti tieši viņi, abi aktieri izcēlās ar gana jokpilnām atbildēm. «Tāpēc, ka mēs esam lielisks tandēms: abi esam labi aktieri un abi esam tizli!» teica Bērziņš. «Kāpēc mēs? Tāpēc, ka mēs ar Bērziņu esam tādi vājinieki. Vai tad tu neesi pamanījis: ja Latvijā ir kādi divi vārgi vīrieši, tad tie esam mēs ar Bērziņu!» piebalsoja Spanovskis.