Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Spanovskis atlabis no slimības un gatavojas "darba svētkiem"

© f64

Harijs Spanovskis pārvarējis smagas veselības problēmas un atkal ir uz skatuves. Lai gan acīmredzams, ka aktierim joprojām klājas visai grūti, dzirkstošo optimismu viņš nezaudē un 23. jūnijā būs uz Saldus estrādes skatuves, lai piedalītos Līgo svētku koncertā.

Rīgas kinostudijā šonedēļ notika mēģinājumi Līgo svētku koncertam Saldū. Viens no māksliniekiem, kurš kāps uz Kalnsētas estrādes skatuves, būs arī aktieris Harijs Spanovskis, kurš nesen pārcietis smagu operāciju. Uz »VZ« jautājumu, vai tas nozīmē, ka viņš nobriedis aktīvai darbībai, Spanovskis norūca: «Bez šaubām! Cik nu aktīvai, bet darbībai...» Tiesa, aktieris uz skatuves šosezon jau bija manīts – viņš piedalās programmā «Zvaigžņu mirdzumā» (kopā ar Jāni Paukštello, Andri Daņiļenko, Gunti Skrastiņu un citiem), kas no maija līdz augustam visā Latvijā aptvers 16 pilsētas. Par dziedāšanu citiem ģimeniskajos Līgo svētkos Spanovskis neuztraucas: «Māksliniekiem tie ir darba svētki!» Pērn bijusi vienīgā reize, kad Līgo svētki svinēti mājās – pirms tam desmit gadi ar Raimonda Paula ziņģu festivālu, vēl arī citur.

»VZ« jau vēstīja, ka marta vidū Spanovska veselības stāvokļa dēļ nācās atcelt Dailes teātra izrādi «Rīt manas kāzas» – aktierim bija problēmas ar vēderu un nācās gulties slimnīcā. Viņam tika diagnosticēta kuņģa čūla un tika veikta operācija, kuras laikā izoperēja daļu kuņģa. Pašlaik aktieris ir spiests ievērot ārstu noteiktu diētu, kā rezultātā viņš novājējis par pāris desmitiem kilogramu.