Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Al Bano nokavē tikšanos ar Zatleru

© F64

Itāliešu estrādes leģenda Al Bano aizvadītājā ceturtdienā netika ielaists reisā Milāna– Rīga, jo bija nokavējis reģistrāciju. Līdz ar to viņš nokavēja ne tikai sava vīna veikala atklāšanu Vecrīgā, bet arī tikšanos ar prezidentu Valdi Zatleru.

Nokavē lidmašīnu... un arī visu pārējo

Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, dziedātājam Al Bano Karīzi Latvijā vajadzēja ierasties 19. maijā. Nedaudz pēc pulksten 16 Vecrīgā tika atklāts vīna veikals–restorāns «Felicita», kura zīmols pieder slavenajam itālietim. Taču Al Bano nokavēja reģistrāciju uz avioreisu. Par spīti vairākkārtējiem lūgumiem apžēloties par mākslinieku un aizkavēt reisu, tika saņemts skarbs Milānas lidostas administrācijas atteikums. Neoficiāla informācija vēsta, ka tajā dienā mūziķim bija paredzēts uz īsu brīdi pabūt savā numuriņā «Royal Square Hotel», lai jau pulksten 17.15 dotos uz Rīgas pili vizītē pie Valsts prezidenta Valda Zatlera. Pēc abu tikšanās Al Bano dotos uz Sv. Jāņa baznīcu, kur sanākušajiem sniegtu koncertu. Skaidrs, ka tas viss Al Bano gāja secen, bet prezidents velti viņu gaidīja ierodamies.

Dzimšanas dienu nosvin divreiz

Tās pašas dienas vakarā ap pulksten 22.15 dziedātājs beidzot ieradās Rīgā – lidostā viņu momentā aizveda uz VIP zonu. Uzkavējies tur pāris minūtes, mākslinieks kopā ar saviem pavadītājiem smaidīgs devās uz sava vīna veikala atklāšanas ballīti, kas jau ritēja pilnā sparā. Pulksten 23 Al Bano kopā ar kori «Sapnis» sniedza neaizmirstami sirsnīgu koncertu Sv. Jāņa baznīcā: publika ar sajūsmu uzņēma mākslinieku un dziedāja līdzi viņa pazīstamākajām melodijām. Koncerta izskaņā, tieši pusnaktī, koris Al Bano veltīja apsveikuma dziesmu viņa 68. dzimšanas dienā. «Tā ir neparastākā dzimšanas diena manā mūžā, jo pirmo reizi to svinu baznīcā,» atzina mākslinieks, kurš vēlāk dzimšanas dienu nosvinēja vēlreiz – nu jau dzimtajā Itālijā, ģimenes lokā.

Naktī izmet loku pa Vecrīgu

Pēcāk ballīte turpinājās jau minētajā veikalā «Felicita», kur tika liets vīns, dziedātas dziesmas un Al Bano saņēma neskaitāmus daiļavu skūpstus. Neilgi pirms diviem naktī mūziķis pameta veikalu un veiklā pastaigā caur Vecrīgu devās uz savu viesnīcas numuriņu. Jau piecos no rīta mūziķi pie viesnīcas sagaidīja jurists Vents Vidžus, lai nogādātu viņu uz lidostu.