Ivars Kalniņš nonāk "čekas mājā"

© F64

Ivara Kalniņa deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā, Rīgā, šeit dzīvo arī viņa ģimene: sieva Laura un abas jaunākās atvases — meitas Luīze Dārta (8) un nepilnu gadu vecā Vivjena.

Taču pēdējo desmit gadu laikā aktieris regulāri uzturas Krievijā, jo dzimtenē neesot novērtēts.

Rīgas ielās un ēkās pašlaik pilnā sparā risinās Krievijas seriāla «Apgabala drāmas teātris» filmēšana. Seriāla sērijas tiks pilnībā uzņemtas Rīgā, turklāt kopā ar Krievijas kino zvaigznēm filmējas arī Latvijā populāri aktieri, tostarp Ivars Kalniņš, kurš seriālā tēlo apgabala komitejas pirmo partijas sekretāru.

»VZ« bija filmēšanas laukumā, kad filmēšana norisinājās bijušajā policijas ēkā jeb tā sauktajā stūra mājā Stabu ielā, kur padomju gados darbojās Valsts drošības komiteja. Filmēšanas starplaikos Kalniņš centās norobežoties no klātesošajiem mediju pārstāvjiem un garākās sarunās neielaidās, vienīgi ieturot maltīti kopā ar kolēģiem no Krievijas, arī pašmāju zvaigzne kļuva nedaudz pielaidīgāks. »VZ« vaicāts par pašreizējo nodarbošanos, Kalniņš pastāstīja, ka šobrīd darbs galvenokārt norit Krievijā, jo dzimtenē viņš kā aktieris ir bezdarbnieks. «Esmu spiests strādāt ārzemēs,» paskaidroja aktieris. Krievijā mūsu aktieris tiek aicināts piedalīties dažādos kino un teātra projektos.

MĀJĀS UN TOMĒR SVEŠUMĀ

Kaut arī seriāla «Apgabala drāmas teātris» filmēšana notiek tepat Rīgā, arī šis Ivara Kalniņa darbs domāts Krievijas kino tirgum. Aktieris savai lomai pievērsās ar vislielāko atbildību un starplaikos bija cilvēkiem no malas faktiski nepieejams.