El­za Lei­ma­ne mī­las mo­ku kais­lī­bas at­stāj ska­tu­vei

© F64

Aiz­va­dī­ta­jā ne­dē­ļā uz ope­ras ska­tu­ves ti­ka skan­di­nā­tas šam­pa­nie­ša glā­zes un uz­sauk­ti tos­ti par go­du ba­le­ta iz­rā­des «Ka­mē­li­ju dā­ma» pirm­iz­rā­dei.

Uz ska­tu­ves gal­ve­no va­ro­ņu kais­lī­bas iz­dzī­vo ba­let­de­jo­tājs Rai­monds Mar­ti­novs un vi­ņa sie­va El­za Lei­ma­ne-Mar­ti­no­va. Šī abiem bi­ja pirm­ā pirm­iz­rā­de mī­lē­tā­ju lo­mās kā pre­cē­tam pār­im, ta­ču mī­les­tī­bas drā­mas kais­lī­bas abi iz­dzī­vo ti­kai uz ska­tu­ves, jo pri­vā­ta­jā dzī­vē viss esot daudz mie­rī­gāk.

Jaun­as ba­le­ta iz­rā­des no­do­ša­na ska­tī­tā­ju vēr­tē­ju­mam Lat­vi­jas Na­ci­onā­la­jā ope­rā ir gai­dīts un svi­nīgs no­ti­kums. Kopš ru­dens ie­mes­la svi­nī­bām ne­bi­ja, ta­ču nu pirm­iz­rā­di pie­dzī­vo­jis viens no pa­sau­lē sla­ve­nā­ka­jiem dar­biem «Ka­mē­li­ju dā­ma». Ša­jā iz­rā­dē kur­ti­zā­nes Mar­ge­ri­tas lo­mā ie­ju­tās sim­pā­tis­kā ba­le­ta prī­ma El­za Lei­ma­ne-Mar­ti­no­va, bet vi­ņas lik­te­nī­go mī­les­tī­bu, jau­nek­li Ar­mā­nu tē­lo vi­ņas vīrs Rai­monds Mar­ti­novs. Gal­ve­no lo­mu at­vei­do­tā­ji ne­slē­pa, ka ho­reo­grā­fi­ja ir sa­rež­ģī­ta un va­ja­dzē­jis ap­gūt daudz jaun­a. «Mar­ge­ri­tas un Ar­mā­na tra­ģis­kais mī­las stāsts ir emo­ci­onā­li pie­sā­ti­nāts, bet sa­rež­ģī­ti bi­ja pa­nākt vis­lie­lā­ko emo­ci­onā­lo sprie­dzi jau pa­šās pir­ma­jās mi­nū­tēs, jo uz­ve­dums sā­kas ar stās­ta bei­gām,» at­klā­ja Mar­ti­novs. Vi­ņa sie­va pie­bil­da, ka abiem šī bi­ju­si pirm­ā pirm­iz­rā­de, ko uz ska­tu­ves iz­spē­lē vī­ra un sie­vas sta­su­sā. «Vi­sas kais­lī­bas mums ir uz ska­tu­ves. Mā­jās cen­tā­mies par gai­dā­mo pirm­iz­rā­di ne­ru­nāt, to­mēr tik un tā arī ār­pus mē­ģi­nā­ju­ma pār­ru­nā­jām, kā la­bāk iz­dzī­vot sa­vas lo­mas,» at­zi­nās El­za.

Svarīgākais