Sanda Ozoliņa gleznu nopērk par 220 latiem

© F64

Rīgas «Dinamo» faniem aizvadītajā sestdienā izsolē bija iespēja tikt pie savu mīluļu veidotajām gleznām. Dārgākā glezna tika novērtēta par 220 latiem – šāda summa tika piesolīta par komandas kapteiņa Sanda Ozoliņa zīmēto smaidiņu.

Pacilātā gaisotnē «Dinamo» fani pulcējās arēnā, lai piedalītos izsolē, kurā tika pārdotas 34 sportistu gleznas. Par dārgāko kļuva komandas kapteiņa Sanda Ozoliņa darbs, kas tika nosolīts par 220 latiem. Kā novēroja »VZ«, šī glezna nokļuva pie cilvēka, kurš savā īpašumā pagājušajā gadā ieguva Marcela Hosas gleznoto «DJ Tiesto» un vienu no četriem komandas trenera Jūliusa Šuplera darbiem. Gleznu izsolē iegūtos līdzekļus saņems Bērnu klīniskā universitātes slimnīca.

Spraigākā cīņa šogad norisinājās par kanādiešu vārtsarga Krisa Holta darbiem. Viens no tiem tika pārdots par 150 latiem, un to savā īpašumā ieguva Toms Skābardis (viņš roku pielicis arī vārtsarga un grupas «Dzelzs vilks» sadarbības albuma tapšanā), bet otru Holta gleznu par 90 latiem iegādājās Kanādas vēstnieks Latvijā Skots Heteringtons. Viņš savā īpašumā par 50 latiem ieguva arī citu kanādiešu – uzbrucēju Marka Hartigana un Broka Trotera – zīmēto kopdarbu. «Ja darbs atļauj, cenšos apmeklēt visas «Dinamo» mājas spēles. Es ar interesi vēroju, kā veicas maniem tautiešiem,» »VZ« atklāja Heteringtons. Iegādātās kanādiešu hokejistu gleznas vēstnieks plāno izvietot savā darbavietā, lai tās būtu apskatāmas arī citiem. «Kā kanādietis ļoti augstu novērtēju labu hokeju, un šī tiešām ir laba komanda. Šodien (26. februārī) diemžēl spēli vēroju pie televizora, bet man ļoti patika, kā nospēlēja [Lauris] Dārziņš un [Mārtiņš] Karsums,» atzina vēstnieks.

PAŠPORTRETS PAR 220 LATIEM

Šis dzeltenais smaidiņš ar zilumu zem acs nedaudz atgādina pašu gleznas autoru Sandi Ozoliņu: sportists spēles karstumā ne reizi vien ir ticis pie kāda ziluma, bet vienmēr cenšas būt smaidīgs. Šīs gleznas īpašnieks varēs lielīties, ka par 220 latiem savā īpašumā ir ieguvis Ozoliņa pašportretu.

PIELŪGSMES OBJEKTS

Aktīvākā solīšana šogad notika par kanādiešu vārtsarga Krisa Holta darbiem. Kopš Hosas aiziešanas no «Dinamo» Holts ir kļuvis par jauno publikas elku.

AKTĪVS FANS

Divas gleznas, kuras ir darinājuši Kanādas hokejisti, nosolīja Kanādas vēstnieks Latvijā Skots Heteringtons, kurš ir liels hokeja fans. Starp citu, vēstnieks visai brīvi spēj kontaktēties latviešu valodā.

UZZĪMĒ PA DIVIEM

Marks Hartigans, ģērbies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pacientu īpaši viņam darinātajā T kreklā, darbošanos ar otu uztvēra ļoti pozitīvi un ar radošu pacēlumu. Beigās gan viņa iesākto mākslas darbu nācās pabeigt tautietim Brokam Troteram.

Svarīgākais