Aizsarga Arvīda Reķa dēls mācās latviešu un vācu valodas

© F64

Pirksta lūzuma dēļ «Dinamo» izslēgšanas spēles jāizlaiž aizsargam Arvīdam Reķim. Hokejists sarūgtinājumu par to neslēpj, tomēr, no otras puses, vairāk laika atliek ģimenei – sievai Franciskai Lēmanei, ar kuru viņš apprecējās Vācijā, un dēlam Lennartam Jānim, kuram drīz apritēs otrais gads.

To, ka Arvīdam Reķim sezona beigusies, «Dinamo» treneris Jūliuss Šuplers darīja zināmu pēc spēles ar Magņitogorskas «Metallurg»'. Jau pašā sākumā hokejists saņēma sitienu un bija spiests pamest laukumu, turpmāk spēles vērojot no skatītāju tribīnēm. «Šī bija interesanta sezona, tikai žēl, ka tāds noslēgums. Kā vērtēju sevi? No malas jau labāk redzams, kā spēlēju. Gribētu būt vienmēr vairāk vai mazāk stabils un darīt visu, lai palīdzētu komandai,» pieticīgi sarunā ar »VZ« atzina Reķis. Jautāts par aktivitātēm ārpus hokeja, Reķis sacīja:«Citādi viss ir kārtībā. Sievai patīk Rīgā, vienīgi ir ļoti auksts. Lai gan, no otras puses, – mazais vismaz sniegu redz.»

Tam piekrita arī hokejista dzīvesbiedre Franciska Lēmane, kura pēc tautības ir vāciete. «Jā, šeit ir ļoti auksti. Krietni aukstāk nekā Vācijā. Tikai uz brīdi izejam ārā, tomēr man šeit ļoti patīk. Iepriekš te biju tikai vienreiz – pagājušogad. Katrā ziņā dzīvot šeit ir labāk, nekā es gaidīju. Lennarts iet bērnudārzā un mācās latviski. Viņam jau nekas cits neatliek, jo es ar viņu runāju tikai vāciski, bet Arvīds – latviski. Savā starpā mēs runājam angliski. Latviski saprotu tik, cik nu veikalā dzirdu, un nedaudz klausoties, ko Arvīds un viņa vecāki runā. Katrā ziņā Lennarts jau zina vairāk nekā es,» pasmaidīja Franciska.

LABI IEREDZĒTS

Arvīds Reķis tiek uzskatīts vairāk par strādnieku nekā par komandas zvaigzni. Savu darbu viņš izdara labi, tāpēc viņa trauma mazināja trenera Jūliusa Šuplera prieku par izcīnīto uzvaru ar 3:1 pār Magņitogorskas «Metalurg», kas iecēla komandu izslēgšanas turnīrā vienu maču pirms regulārās sezonas beigām.

ĢIMENE

Arvīdam Reķim, noslēdzot līgumu ar Rīgas «Dinamo», līdzi pārcēlās arī ģimene. Dēls Lennarts Jānis dzimis 11. maijā, un šā priecīgā notikuma dēļ aizsargs izlaida 2009. gada pasaules čempionātu.

Svarīgākais