Reinika "bandžo Laura" devusies uz Meksiku

© F64

Pēc Eirovīzijas nacionālās atlases noslēguma visu skati bija pievērsti otrās vietas ieguvējam Laurim Reinikam – kāda būs viņa reakcija uz šo relatīvo zaudējumu?

Reinika neparādīšanās noslēguma ballītē vēla veselu baumu vilni par to, ka pieredzējušais mūziķis neprotot ar godu zaudēt...

Naktī steidz uz lidostu

Eirovīzijas nacionālās atlases noslēguma ballītē jeb tā saucamajā «afterparty» visu acis meklēja Lauri Reiniku – ar kādām emocijām dziedātājs uztvēris neveiksmi (jo otrā vieta viņam tomēr ir neveiksme) superfinālā? Taču Reiniks ballītē neparādījās. Tiesa, tajā pašā naktī dziedātājs telefoniski informēja sev pazīstamos masu mediju pārstāvjus, ka viņa neatnākšanai uz ballīti nav nekāda sakara ar aizvainojumu vai zaudējuma rūgtumu – Reiniks vedis savu komandu uz Rīgu, jo viņa «bandžo Laurai», īstajā vārdā Anetei Kevišai, svētdienas rīta agrumā vajadzējis izlidot uz Ameriku.

Apsolījis 152 reizes

Dziesma «Banjo Laura» stāsta par notikumiem, kuri risinās pirms dziesmas «Es skrienu» videoklipā redzamā. Proti, Reiniks kādā klubā satiek nedaudz mistisko meiteni Lauru (Aneti), kura ar draudzenēm ballējas, jokojoties uzspēlē bandžo, apbur visus un pazūd. Tā ir tā pati meitene, pie kuras Lauris, lai saglābtu attiecības, vēlāk tik ļoti skrēja. Līdz ar to loģiski, ka arī Eirovīzijas konkursā «Banjo Laura» priekšnesumā bija vajadzīga šī «ciema skaistule». «Kad Anetei jautāju, vai viņa būtu ar mieru piedalīties Eirovīzijā, jo tādējādi priekšnesums būtu saprotamāks, viņa teica, ka jau nopirkusi aviobiļetes uz Ameriku. Man 152 reizes vajadzēja apsolīt, ka neatkarīgi no rezultātiem jau tajā pašā naktī uzreiz pēc konkursa vedu viņu uz Rīgu,» »VZ« skaidroja Reiniks. «Ja arī es būtu uzvarējis, ballītē vienalga neparādītos.»

No Ņujorkas uz Kankūnu

Pirms videoklipa dziesmai «Es skrienu» filmēšanas Reiniks bija izsludinājis konkursu, kurā meklēja sev klipa partneri. Tajā uzvarēja Anete Keviša, 24 gadus veca rīdziniece, tūrisma aģentūras «Magic Travel» direktore. Izrādās, štati nebija viņas galamērķis – no Ņujorkas meitene kopā ar māti (abām kopā pieder minētā tūrisma aģentūra) devās tālāk uz Kankūnu Meksikā. «Es tur biju janvārī un vēlāk ar šādu braucienu iekārdināju arī Aneti. Viņa izmantoja manu padomu – nopirka lētās biļetes, lai tiktu uz Ņujorku, bet pēc tam uz Kankūnu,» stāstīja Reiniks. Meitene turp devusies kopā ar mammu, Meksikā iecerēts pavadīt aptuveni divas nedēļas. Daļēji tas būs atvaļinājums, daļēji – brauciens darba lietās, jo abas plāno apskatīt arī dažādas viesnīcas un izskatīt tūrisma piedāvājumus, kas varētu palīdzēt pašu biznesā.

Pats pie stūres

Interesanti, ka Reiniks no Ventspils uz Rīgu savu komandu vedis pats, sēžot pie sava «Lexus» stūres. «Man nepatīk naktīs braukt, jo man ir tāda tendence, ka acis krīt ciet,» atzina dziedātājs. «Bet ko lai dara – visu laiku jādomā, kā ieekonomēt, jo nauda kokos neaug.» Šosestdien Reinikam ir koncerts Kauņā, svētdien – Viļņā, un arī uz Lietuvu mūziķis plāno doties ar savu automašīnu. «Cerams, ka atbrauks mans menedžeris Gatis – viņš šobrīd dzīvo Milānā, tad pie stūres sēdēs viņš,» teica Reiniks.

Anete Keviša ir 24 gadus veca rīdziniece, tūrisma aģentūras «Magic Travel» direktore. Pavisam negaidīti viņa kļuvusi par savdabīgu Laura Reinika vizītkarti.

Pēc rezultātu uzzināšanas Reinika komandas sejās lielu prieku nemanīja. Tiesa, milzīgu vilšanos arī ne.

Svarīgākais