Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Rēzija Kalniņa novērš uzmanību no sava drauga

© F64

Nu jau par tradīciju kļuvusi aktrises Rēzijas Kalniņas ierašanās pirmizrāžu svinīgajos pasākumos, turot pie rokas, kā minimums, vienu no saviem radagabaliem palienētu bērnu.

Kamēr fotogrāfi steidz iemūžināt šos mirkļus, viņas par Trusīti mīļi iesauktais draugs, kardiologs Kārlis Trušinskis savai draudzenei uzticīgi seko nu jau vismaz ceturto gadu pēc kārtas.

Rūpējas par bērniem

Jau vairākas Dailes teātra pirmizrādes pēc kārtas aktrises Rēzijas Kalniņas sirdi rūpīgi «uzmana» profesionāls ārsts kardiologs Kārlis Trušinskis, kuru aktrise sauc mīļvārdiņā par Trusīti. Savukārt pati Kalniņa uzsvērti auklējas ar savu radagabalu bērniem – te viņas aprūpē un uzmanības epicentrā nonāk vecākās māsas Danas Kalniņas-Zaķes meita Mija Daniēla, te dvīņubrāļa Krista Kalniņa dēli Dāvids un Jēkabs vai meita Marija Luīze. Pašai aktrisei bērnu nav, tāpēc tik aizkustinošas rūpes ir sievišķīgi saprotamas, taču, iespējams, šādai rīcībai ir arī kāds zemteksts.

Laulāties nesteidz

Iziešanai sabiedrībā kopā ar bērniem vienmēr garantētājam foto zibšņu lietum bonusā nāk līdzi arī fakts – vīrietim, kas, ieturot piesardzīgu distancīti, līdzās aktrisei Kalniņai ir jau vismaz ceturto gadu, prese liek svētu mieru. Kamēr Rēzija dvēseli atkailinošās intervijās drosmīgi koķetē ar gadiem, savus bez viena gada četrdesmit uzskatot par pārlieku mazu vecumu, lai beidzot iestūrētu laulības ostā ar Trusīti, sabiedrības kuluāros ik pa brīdim izskan, ka ģimenes veidošana aktrisi neinteresējot tikai un vienīgi aiz tā iemesla, ka viņa, tāpat kā viņas Trusītis, esot no tiem, kurus pretējam dzimumam apprecēt neesot lemts... Tiesa, Kalniņa reiz jau bija precējusies – ar kolēģi Valdi Liepiņu.

Trusītis – cienījams mediķis

Kas ir Kalniņas uzticamais pavadonis nu jau vismaz četru gadu garumā? Cienījams cilvēks. Kārlis Trušinskis ir Latvijas Kardioloģijas centra agrīnās rehabilitācijas palātu virsārsts, kardiologs, viņa darbības jomas – invazīvā kardioloģija un intensīvā terapija, darbības prioritātes – invazīvā kardioloģija. No medicīnas aprindu cilvēkiem par viņu saņemtas tikai un vienīgi pozitīvas atsauksmes. Vienīgais traips viņa biogrāfijā – Trušinskis kādreiz piedalījās tā sauktajā pozitīvisma kampaņā, kurā tika atbalstīti Tautas partijas (TP) cilvēki, precīzāk – priekšvēlēšanu kampaņas laikā publiski vērtējot toreizējo veselības ministru Gundaru Bērziņu (TP). Starp citu, toreiz šajā kampaņā piedalījās arī Rēzija. Lai vai kā, pēdējos gados Kalniņa nav manīta citu vīriešu sabiedrībā, un tas jau vien ir liels Trusīša ietekmes pluss.