Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Apdraudēta Sīla un supermodeles Heidijas Klūmas laulība

© Scanpix/AP

Dziedātāja Sīla grēksūdze ir satricinājusi vācu supermodeles Heidijas Klūmas pasauli. "Vai es biju neuzticīgs? Sasodīts, jā!" apstiprina Sīls, kurš ir pazīstams kā viens no spilgtākajiem 21. gadsimta romantiķiem, kā arī Heidijas Klūmas vīrs un četru bērnu tēvs.

Tiesa, Sīls uzsver, ka tas viss pieder pagātnei un laulības laikā ar Klūmu viņam kāja nav paslīdējusi, taču psihologi uzskata, ja cilvēks ir izjutis tieksmi pēc vairākām attiecībām vienlaikus, no šā ieraduma neesot tik viegli atbrīvoties.

Sīla apkrāptās

Dziedātāja Sīla mīļāko saraksts ir garš, un tikpat garš ir arī to sieviešu saraksts, kuras viņš savulaik ir krāpis. Pirms laulībām ar supermodeli Heidiju Klūmu viņam bijušas tuvas attiecības ar mūziķi Sūzanu Melvoinu (1990–1991), modelēm Tairu Benksu (1996) un Tatjanu Paticu (1997–2003), un visām šīm sabiedrībā pazīstamajām sievietēm tagad uzspiests zīmogs «apkrāptās», kaut arī viņām pašām tas nav nekāds pārsteigums. Ne reizi vien novērots, ka dziedātājs, kurš piekļāvis sev klāt mīļoto, nekautrējies pamirkšķināt ar aci arī kādai citai skaistulei. Amerikāņu modele Benksa jau pēc neilga pazīšanās laika esot saskatījusi Sīla raksturīgāko īpašību – slimīgu greizsirdību. «Viņš man laupīja gaisu, ko elpot,» atceras modele. «Viņš ir vīrietis, kurš sievieti uztver tikai kā greznumlietu,» par savu kādreizējo draugu saka vācu modele Tatjana Patica.

Vai pavilkta svītra?

Sīls gan uzsver, ka jau paspējis iztrakoties. Vai cilvēks var atteikties no saviem agrākajiem netikumiem? Vācu psiholoģe un laulāto pāru konsultante Liza Fišbaha saka: «Iespēja ir ļoti liela, ka šāda persona nevar mainīties.»

Jāņem vērā arī tas, kādā ģimenē un apstākļos Sīls ir uzaudzis. «Esmu cēlies no, maigi izsakoties, disfunkcionālas ģimenes. Varētu arī teikt – no izjukušas ģimenes. Es uzaugu pie audžuvecākiem, pēc tam nonācu savas īstās mammas jaunajā ģimenē, vēlāk tiku nodots tālāk savam tēvam un viņa jaunajai ģimenei. Mēs bijām tik nabadzīgi, ka vienkārši nespējām cits citam veltīt pietiekami daudz uzmanības,» atceras dziedātājs. Sīls bērnībā izjutis arī fizisku vardarbību no tēva, kurš nebija mierā ar dēla aizraušanos ar mūziku, – pēc viņa domām, puikam vajadzēja apgūt kādu «prātīgu» profesiju. Taču Sīlam tas nebija šķērslis, lai jau 11 gadu vecumā kāptu uz skatuves. Dziedātājs nenosoda savu tēvu, tāpat viņš neizjūt vairs dusmas vai naidu. «Mans tēvs bija laipns, lētticīgs un pārslogots. Viņš nebija no tiem labākajiem tēviem, taču arī viņam pašam nebija tas labākais tēvs. Es ļoti ticu tam, ka katram pašam ir izvēle kļūt citādam un ka uz visu mūžu nav jāpaliek savas izcelsmes upurim. Es ļoti ceru, ka esmu spējis atbrīvoties no slikta piemēra un ka es varu būt labākais vīrs Heidijai un labākais tēvs saviem trim bērniem,» savulaik sacīja Sīls intervijā vācu izdevumam «Stern».

Iemeslu sānsoļiem ir daudz

Līdz šim Sīls nebija atklāti runājis par savām iepriekšējām attiecībām. Kaut arī bija zināms, ka Klūma nebūt nav viņam pirmā sieviete, valdīja uzskats, ka laulības ar vienu no pasaules skaistākajām un populārākajām supermodelēm atvēra jaunu lappusi Sīla dzīvē. Jāteic, ka Klūma šajā ziņā arī nebija bez grēka un viņas vecākā meitiņa Lenī ir dzimusi attiecībās ar itāliešu biznesmenu Flāvio Briatori.

Klūma arī pirms laulībām ir bijusi ļoti aktīva un sabiedriska būtne, taču ģimene uzliek savus pienākumus. Psiholoģe Fišbaha norāda, ka arī dzīvesbiedram ir nepieciešams veltīt pietiekami lielu uzmanību un, ja viņš jūtas pamests novārtā, pastāv liels risks, ka vīrietis varētu meklēt arī izklaidi ārpus ģimenes. Klūmas kā mātes, sievas, modeles, raidījumu veidotājas un vadītājas, biznesmenes un dizaineres pienākumu loks ir ļoti plašs: biznesa pusdienas Losandželosā, TV šova «Germany’s Next Topmodel» vadīšana Ķelnē, modes skates Ņujorkā un Milānā, vakariņas ar bērniem mājās Holivudā – grūti iedomāties, ka viņai atliek laiks romantiskiem mirkļiem divatā ar vīru. Fišbaha brīdina, ka sievas aizņemtība varētu kļūt par vienu no galvenajiem iemesliem vīra neuzticībai un laulības dzīves pamatu sairšanai.

Kaili gultā

Iespējams, Klūma ir sajutusi draudošās briesmas un pēdējā laikā dara visu, lai pēc iespējas vairāk būtu kopā ar vīru – gan sabiedrībā, gan privāti. Viņa nekautrējas no publiskas maigošanās un skūpstiem. Lielas diskusijas izraisījis Sīla un Klūmas jaunākais videoklips, kurš uzņemts Sīla dziesmai «Secret»: pavedinoši acu skati, maigi pieskārieni, kaislīgi skūpsti un kaila miesa. Klūma atzīst, ka filmēšanās intīmās pozās kopā ar vīru viņai nav sagādājušas nekādas problēmas. «Tas ir stāsts par diviem cilvēkiem, kuri viens otru mīl,» skaidro topmodele amerikāņu izdevumam «Us Magazine». «Mans vīrs ir tas, ko es vienmēr biju gribējusi, un nekad nebiju cerējusi, ka viņu dabūšu.»

Atliek vien cerēt, ka psihologu prognozes par to – ja reiz cilvēkam ir bijusi tieksme uz krāpšanu, tā nekur nepazūd, neattieksies uz ārēji tik laimīgo Sīla un Klūmas laulību. Domājams, ka Sīls runā patiesību, sakot, ka, kopš saticis un apprecējis Heidiju, viņam ne reizi nav bijusi vēlēšanās uzsākt flirtu ar kādu citu. «Esmu apprecējies ar vienu no skaistākajām – ja ne pat skaistāko – sievieti pasaulē. Viņa ir pati pilnība – asprātīga, atraktīva, viņa smagi strādā un mīl mani no galvas līdz kājām. Godīgi sakot, ja es tagad mēģinātu viņu krāpt un pēc tam paskatītos spogulī, sacītu sev – ak Dievs, kāda vilšanās!»