Šomase pēc dzemdībām kļuvusi romantiskāka

© F64

Kinoteātrī «Rīga» 27. oktobrī notika albuma «Latviešu kino zelta dziesmas» prezentācija. Šajā diskā dalību ņēmuši vairāki pazīstami latvju dziedātāji, tostarp Liene Šoamse, kura uz laiku bija izkritusi no aktīvās aprites dzemdību dēļ.

Liene Šomase jaunajā albumā iedziedājusi trīs gabalus ar trim dažādiem vīriešiem: ar Ati Auzānu dziesmā «Vālodzīte», ar Andri Ērgli – «Nakts dziesmā» un ar Lauri Reiniku – «Viņi dejoja vienu vasaru». Izrādās, ka Lienei bijusi paredzēta arī solodziesma – kinofilmā «Vajadzīga soliste» izskanējusī «Amors superstārs», taču tā atdota Aishai (Aija Andrejeva). Iemesls? «Pēc bērna piedzimšanas esmu palikusi ļoti romantiska, bet tā dziesma bija diezgan asa,» teica Šomase.

Pēc albuma prezentācijas sarunā ar »VZ« dziedātāja gan nedaudz palaboja pašas teikto. «Nav jau ko slēpt – problēma bija tonalitātē,» atzina Liene. «Vienkārši nebija atrasta īstā tonalitāte, tāpēc arī šī dziesma tika piešķirta Aishai. Šī situācija tika ātri atrisināta.»

Pēc Šomases domām, ierakstam veltīts pārāk maz laika. «Ja godīgi, tas tika ierakstīts netipiski ātri. Gan man, gan citiem mūziķiem pietrūka laika, lai pilnībā ieietu konkrētajā dziesmā un aranžējumā,» savu viedokli pauda dziedātāja. Uz »VZ« jautājumu, kā viņa pēc meitiņas Gabrielas piedzimšanas paguvusi uzreiz iesaistīties šajā projektā, Šomase reaģēja diezgan asi: «Kāpēc jūs domājat, ja bērns piedzimst, uzreiz nav laika?! Pilnīgas muļķības! Tas (ieraksts) jau neaizņem visu dienu – pusotru vai divas stundas, maksimums!» Kopīgi mēģinājumi gan pašlaik nenotiek – katrs individuāli mājās skatās filmas, iejūtas tēlā, bet sadziedāšanās būs tikai 10. novembrī, īsi pirms 12., 13. un 14. novembrī paredzētajiem koncertiem.

Pēc meitiņas piedzimšanas šie koncerti Šomasei būs pirmie plašākas auditorijas priekšā, taču arī viņai pašai būs solokoncerts – Nacionālajā teātrī 19. decembrī, pirms Ziemassvētkiem.