Slavenu mūziķu bērni piesakās "Bildēs"

© F64

Aizvadītajā jubilejas mūzikas un mākslas festivālā «Bildes» daudzi mūziķi uz skatuves vai koncertu aizkulisēs bija manāmi kopā ar saviem bērniem. Šis vērienīgais pasākums notiek jau ceturtdaļgadsimtu, tāpēc daudzi bērni burtiskā nozīmē ir izauguši «Bilžu» zīmē.

Mūzikas un mākslas festivālā «Bildes» daži mūziķi uzstājās pat vairākkārt – kādā no koncertiem ar savu grupu vai projektu, bet citā – kopā ar savām atvasēm koncertā bērniem. Interesanti sanāca ar «Dzelzs vilka» līderi Juri Kaukuli, kurš vēl ceturtdien bija apslimis un nevarēja uzstāties kopā ar Jāņa Lemeža komandu «Jaded», tāpēc bija pamatotas šaubas, vai viņš jau pēc pāris dienām būs uz kājām un spēs dziedāt kopā ar saviem un grupas bundzinieka Mārča Judža bērniem. «Atteikt saviem bērniem?! To nu viņš nespēs!» bija pārliecināti «Bilžu» organizatori, un tas piepildījās: sestdien Kaukulis tiešām kāpa uz Kongresu nama skatuves, lai kopā ar sievu Aiju, meitu Rūtu, dēlu Martu, kā arī Judža meitu Patrīciju izpildītu «Kur tu teci, gailīti?» un «vilku» hitu «Uijā, uijā, nikni vilki».

«VILKU» ĢIMENE

Mazo «dzelzs vilku» rindās īpaši pārliecinoši izskatījās Jura Kaukuļa dēls Marts (6), kurš spēlēja arī vijoli. Rūta (4) centās pūst stabuli, bet Mārča Judža meitiņa Patrīcija (3) cītīgi vilka līdzi meldiņu mikrofonā. Sastāvam palīdzēja arī Kaukuļa sieva Aija.

DROŠA KĀ TĒVS

Grupas «Menuets» līderis Adrians Kukuvass noteikti varēja lepoties ar savu meitu Adriju Silvu (7), kura pie mikrofona bija droša un dziedāja no sirds kā īsta popzvaigzne.

ČETRI ZIEMEĻI

Savulaik slavenās dziesmas «Uzsniga sniedziņš balts» izpildītājs Āris Ziemelis uzstājās kopā ar sievu Sandru, kā arī dēliem Niklāvu (7 mēneši) un Gustavu (7). «Tas bija ģimenes priekšnesums!» lepojās tēvs. Gustavs arī iet mūziķa gaitas – viņš mācoties mūzikas skolā, sitamo instrumentu klasē.

ĀBOLS UN ĀBELE

Daudzu bērnu dziesmu izpildītāja Laila Ilze Purmaliete jau tagad var nodot savu stafeti meitai Mārai Ulmei (15) – abas kopā uzstājās bērnu koncertā, turklāt Māra to arī vadīja. To viņa dara jau piekto gadu, bet ikdienā ir aizrāvusies ar mākslinieciskām izpausmēm.

IZĪRĒ BĒRNUS

Kongresu namā »VZ« sastapa arī Dukuru ģimeni – dēlu Miku, tēvu Ediju, mammu Lolitu un meitu Paulu. Interesanti, ka Miks uzstājās ar Dukuru projektu, savukārt Paula kāpa uz skatuves arī kopā ar grupu «Autobuss debesīs». «Mēs nodarbojamies ar to, ka ražojam dziedošus bērnus un viņus izīrējam,» jokoja Edijs Dukurs. «Par Paulu mums ir līgumiņš uz pieciem gadiem ar progresīvo pagarināšanas metodi: ja tiek piedāvātas trīs jaunas dziesmas un divas no tām ir Imanta Kalniņa, tad līgums tiek pagarināts.» Labā garastāvoklī bija arī mamma: «Mums visu laiku saka, ka vajadzētu vēl vienu bērnu, bet, ja viņš dziedās, tad...» «...mēs sajuksim prātā!» piebalsoja tētis. «Neviens taču nezina, kādu troksni tas rada mājās, – it kā kāds visu laiku darbinātu lidmašīnu vai kaut ko tamlīdzīgu!»