Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

"Prāta vētras" ģimenei oficiāli piepulcējas piektais

© F64

Ilgāku laiku grupa "Prāta vētra" sevi pozicionēja kā četru mūziķu un viena viesmākslinieka komandu, bet šonedēļ, šķiet, pirmoreiz pie galda sēdās visi pieci "prātnieki" – basģitārists Ingars Viļums beidzot kļuvis par pilntiesīgu grupas dalībnieku.

Kaupers meklē piekto krēslu

Lai informētu par saviem tuvākās un tālākās nākotnes plāniem, grupa "Prāta vētra" šonedēļ sasauca īpašu preses konferenci. Kā jau ierasts, pie galda tika atvēlētas vietas četriem – Renāram Kauperam, Jānim Jubaltam, Mārim Mihelsonam un Kasparam Rogam. Piektais neoficiālais grupas dalībnieks Ingars Viļums kautrīgi ieņēma vietiņu klausītāju zāles pēdējā rindā. Ienākot zālē, Kaupers pārlaida skatienu sanākušajiem un devās meklēt vēl vienu krēslu: "Pirms [preses konferences] sākšanās gribētu aicināt pie galda vēl vienu, kurš tur tagad tik ērti iekārtojies pēdējās rindās – tas ir mūsu basģitārists Ingars Viļums, kurš kopā ar mums spēlē jau sešus vai septiņus gadus un faktiski jau kļuvis par mūsu ģimenes locekli."

Izvēle beidzot izdarīta

Jāatgādina, ka piecu draugu un skolasbiedru izveidotās "Prāta vētras" oriģinālā sastāva basists Gundars Mauševics jeb Mumiņš gāja bojā autoavārijā 2004. gada 23. maijā, un atlikusī četrotne nolēma turpināt darbu, pieaicinot viesmūziķus. Sākotnēji basa četras stīgas pārmaiņus raustīja Normunds Skraucis jeb Skrips un bijušais "Time After Time" mūziķis Viļums, taču jau drīz vien "prātnieku" izvēle nosliecās par labu pēdējam.

Viļums iztur pārbaudi

Preses konferencē Viļumam nācās izturēt arī pirmās ugunskristības – "Prāta vētras" četri jokuplēsēji nepalaida garām iespēju kolēģi draudzīgi pavilkt uz zoba. Jau sēžoties pie galda, basģitāristam tika piedāvāts izteikties par kādu no tēmām. "Velc kā [eksāmena] biļeti!" jokoja Jubalts. "Tur ir septītais punkts, kas saucas "jautājumi"..." prātīgi aplūkojis sev priekšā nolikto sarakstu, sev ierasti lēnīgajā stilā noteica Viļums. Taču ar to pārbaudījumi nebeidzās. Kad noskaidrojās, ka basists pirmais dzirdējis grupas jauno dziesmu "Gara diena" (to viņam jau pirms pusgada atrādījis Kaupers), Roga ar Jubaltu gandrīz vienbalsīgi izsaucās: "Renār, tu mūs esi krāpis!" Uz to Kaupers reaģēja momentā: "Jums tas ir pārsteigums?!" Viļums izvēlējās par labāku paklusēt...