Ūdre pēc 13 gadu draudzības beidzot precas

© Vakara Ziņas

Laulības ostā beidzot nolēmuši iestūrēt bijusī Saeimas priekšsēdētāja, TV šova zvaigzne Ingrīda Ūdre un viņas ilggadējais draugs Viljams Ričards Gordons Latimirs. Abu nolūks precēties tika paziņots jau šā gada sākumā, taču kāzas tika atliktas uz nenoteiktu laiku.

Gordons Latimirs patlaban ir «PricewaterhouseCoopers» partneris Krievijā, un jau ilgāku laiku tā ir viņa mītnes zeme. Arī Ingrīda Ūdre savulaik, kad Latvijas biroja direktors bija Latimirs, strādājusi šajā firmā par zvērinātu revidenti, un tur abu ceļu krustojušies.

Laikā, kad Ingrīda Ūdre aktīvi darbojās politikā un piedalījās TV šovos, viņu tikšanās bijušas retākas, tomēr abi atraduši laiku attiecību kopšanai. Ūdre bieži brīvdienās ar vilcienu devusies uz Maskavu, abi tikušies arī citās Eiropas pilsētās. Pēc politiķes gaitas beigām Ūdre algotu darbu nolēma kādu laiku nestrādāt, bet nodarboties ar sportu, apmeklēt kultūras pasākumus un mācīties franču valodu. Pilnībā pārvākties uz Maskavu viņa gan nevēlējās, izvēloties dzīvot gan Rīgā, gan Maskavā. «Kursējot starp abām pilsētām, divas trīs nedēļas padzīvoju šeit un tad tikpat ilgi Maskavā. Rīgā esmu māte saviem bērniem, bet Maskavā – sieva savam vīram. Arī Gordons ik pa laikam ierodas Rīgā,» stāsta Ingrīda. Par vīru Ūdre Latimiru sauca jau krietnu laiku pirms oficiālajām laulībām.

No basketbolistes līdz spīkerei

Ūdres biogrāfija ir diezgan raiba. Kādu laiku viņa pabijusi profesionālajā sportā – ar 19. numuru spēlējusi Latvijas meistarkomandā «TTT» un bijusi vingrošanas instruktore Tramvaju un trolejbusu pārvaldē. Šis posms Ūdres dzīvē, šķiet, ir diezgan svarīgs, jo vēl pirms dažiem gadiem viņa kopā ar Latimiru bija atrodama komandas ziedotāju sarakstā. Pēc «TTT» laikiem Ūdre sākusi studēt ekonomiku un studiju laikā apprecējusies, apvienojot mācības un mātes pienākumus (tagad viņai ir divi dēli – Emīls un Aksels). Vēlāk sākušās dažādas darba gaitas. Viņa bijusi gan Lauksaimniecības ministrijas Ārējo sakaru departamenta protokolu daļas vecākā speciāliste, gan a/s «SWH Rīga» galvenā grāmatvede, gan zvērināta revidente, gan SIA «Coopers & Lybrand Latvija» (vēlāk «PriceWaterhouseCoopers») revīziju vadītāja. Kā politiķe Ūdre oficiāli startēja 1998. gada Saeimas vēlēšanās no Jaunās partijas saraksta, vēlāk iestājās ZZS. Kandidējusi uz dažādiem partijas amatiem un ministru portfeļiem, pat uz Latvijas Bankas prezidenta amatu, ko ieņemt viņas iegūtā izglītība pilnībā atļautu. Vadījusi dažādas komisijas un komitejas, tomēr patlaban augstākais ieņemamais amats viņai ir Saeimas priekšsēdētājas krēsls.

Sāk dzīvot?

Ūdres piekrišana piedalīties TV šovā «Divas zvaigznes» daudziem bija liels pārsteigums. Radās iespaids, ka viņa, nogurusi no daudziem svarīgajiem amatiem un darīšanām, nolēmusi «tā riktīgi atlaist», metoties saviesīgajā dzīvē un dažādās ballītēs. Rezultāts – iespējams, ne visi zina, ka Ūdrei ir maģistra grāds ekonomikā un viņa bijusi premjera kandidāte, toties ļoti daudzi zina brīnišķīgo «drunk style» izpildīto dziesmiņu «Šeit ir Latvija», ko vēl tagad var atrast internetā un ar ko viņa kļuvusi par mūsdienu folkloras sastāvdaļu, spoži mirdzot blakus tādām pērlēm kā «Nasing spešial», «Kā var nesolīt?» un «Kas es esmu?».