Vai Maikls Duglass zaudēs balsi?

© Scanpix/AFP

Holivudas zvaigznei Maiklam Duglasam konstatēts ļaundabīgs rīkles audzējs. Aktierim noteikta astoņu nedēļu ilga staru un ķīmijterapija, tāpēc arī filmas «Volstrīta» pirmizrāde visticamāk notiks bez galvenā varoņa dalības. Izskanējušas bažas, ka pēc staru un ķīmijterapijas aktieris varētu zaudēt balsi.

Drūmā diagnoze

Ļaundabīgs rīkles audzējs – šādu slēdzienu nesen nācās uzklausīt aktierim Maiklam Duglasam. Holivudas zvaigzne jau drīzumā dosies uz klīniku Ņujorkā, kur paredzēts astoņas nedēļa ilgs ārstniecības kurss, kas varētu atstāt negatīvu ietekmi uz balsi: aktierim draud aizsmakums un ļaunākajā gadījumā pat balss zudums. Interneta portāls «contactmusic.com» vēsta, ka plānotā terapija esot īpaši agresīva, lai izvairītos no operācijas. «Ja pacientam nozīmēta staru un ķīmijterapija, lielākoties gadījumu audzējs ir stipri progresējis,» skaidro Lorensa Tena, «Beth Israel Comprehensive Cancer Center» ārste. «Taču arī progresējošā stadijā ārstēšanas izredzes ir labas: izdzīvo apmēram 70% slimnieku.» Ja šīs metodes nepalīdzot, tad atliekot vēl operācija. «Ja balsene tiek daļēji vai pilnībā izoperēta, mainās balss vai arī tā izzūd pavisam,» stāsta daktere. Tādā gadījumā Duglasam nāktos ievietot balsenes protēzi. Aktiera balss jau tagad kļuvusi nedaudz piesmakusi, un viņam esot radušies rīšanas traucējumi.

Līdzīga traģēdija – Kērkam Duglasam

Līdzīgu traģēdiju savulaik piedzīvoja Maikla Duglasa tēvs, leģendārais kinoaktieris Kērks Duglass, kurš balsi pazaudēja 1996. gadā pēc tam, kad viņu bija ķēris insults. Aktieris ieslīga smagā depresijā un nopietni domāja par pašnāvību. «Kas gan ir aktieris, kas nevar runāt? Vai jūs gaidāt brīdi, kad atkal atgriezīsies mēmās filmas?» sacījis Kērks Duglass. Taču Duglass vecākais pārvarēja krīzi un tagad savos 93 gados ir neparasti žirgts un mundrs. Vai šādu gala iznākumu var sagaidīt arī viņa dēls? Ārsti ir noskaņoti pozitīvi un cer uz pilnīgu Duglasa izārstēšanos. Arī pats aktieris ir noskaņots optimistiski. Balsenes audzējs visbiežāk ir intensīvas smēķēšanas un alkohola lietošanas rezultāts. Maikls Duglass vienmēr ir bijis kaislīgs smēķētājs.

Sieva – galvenais balsts

Lai cīnītos ar tik ļaunu slimību kā vēzis un lai to uzveiktu, nepieciešams spēcīgs balsts. Duglasa sieva Katrīna Zeta Džonsa vienmēr ir bijusi līdzās savam vīram un atbalstījusi viņu vissmagākajās situācijās – gan tad, kad aktieris ārstējās no seksa atkarības, gan tad, ka viņa dēls no iepriekšējās laulības Kamerons nonāca uz apsūdzēto sola.

Katrīna Zeta Džounsa un Maikls Duglass ir pāris, kuru laulībai patiesībā sākotnēji ne visi spēja noticēt: viņai toreiz bija 31, bet viņam – 56 gadi; viņš bija Holivudas zvaigzne ar daudziem miljoniem bankas kontā, viņa –karjeras sākumpunktā. Taču pāris turējās kopā, un viņu laulībā dzimuši divi bērni, kuri vēl vairāk stiprināja ģimenes saites. Duglass neslēpa, ka kopš dēla Dilana piedzimšanas 2000. gadā viņš kļuva par ģimenes dzīves mīlētāju. Pēc tam pasaulē nāca Kerija, kura ir vienīgā sieviešu kārtas pārstāve, kas daudzu paaudžu laikā dzimusi Duglasu ģimenē. Agrāk izdaudzinātais donžuāns un brunču mednieks savu lēmumu pievērsties ģimenes dzīvei skaidroja ar to, ka profesionālajā jomā ir sasniedzis tik daudz, cik vien ir iespējams. «Tagad es varu ar sajūsmu veltīt savu brīvo laiku sievai un bērniem,» sacīja Duglass. «Vecākais dēls Kamerons piedzima, kad es vēl biju jauns un nebiju izveidojis aktiera karjeru. Tagad esmu brīvāks. Sasniedzot tādu vecumu, cilvēks tā vairs nesaspringst karjeras dēļ.»

Svarīgākais