Futbola zvaigznes un viņu galvenās līdzjutējas

Pīters Kraučs (Anglija) un Ebigeila Klensija © Scanpix/AFP

Tuvojoties Pasaules kausa izcīņas finālturnīram futbolā, »VZ« mēģināja sastādīt savdabīgu «topu» – noteikt tos romantiskām attiecībām saistītos pārus, kur pārstāvji vienlīdz labi spīd gan futbola laukumā, gan ārpus tā.

Futbolista traumas dēļ no šā saraksta gan nācās svītrot tā potenciālos līderus – angļu pussargu Deividu Bekhemu un viņa sievu – bijušo «Spice Girls» dziedātāju Viktoriju, tādēļ desmitnieks, kurā lielāku uzmanību pievērsīsim daiļā dzimuma pārstāvēm, tagad izskatās šāds.

Pirms četriem gadiem, kad Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs notika Vācijā, modele Ebigeila jeb Ebija bija viena no Anglijas izlases galvenajām atbalstītājām. Tiesa, darīja viņa to diezgan savdabīgi – niekojās ar narkotikām un kaitināja nabaga Pīteru, flirtējot ar kādu savu bijušo draugu, par ko arī tika aizsūtīta uz mājām, čempionātam nebeidzoties. Kraučs pat oficiāli izsludināja pāra šķiršanos, taču viņiem izdevies atkal salabt, un pagājušā gada jūlijā abi paziņoja par saderināšanos. Sporta inventāra ražošanas kompānija «Umbro» šogad tieši 24 gadus vecajai Ebijai uzticēja prezentēt Anglijas izlases formas kreklu.

32 gadus vecā Silvija van der Vārta ir viena no Nīderlandes slavenākajām modelēm (viņas augums gan ir tikai 158 cm), aktrisēm un televīzijas dīvām. 2003. gadā viņa tika atzīta par valsts seksīgāko sievieti un neilgu laiku pēc tam sāka attiecības ar futbolistu. Viņu kāzu ceremonija 2005. gada 10. jūnijā tika demonstrēta televīzijas kanāla SBS tiešraidē. Pirms diviem gadiem starptautiskā futbola federācija jeb FIFA uzticēja Silvijai vadīt «Gada spēlētāja» balvu pasniegšanas ceremoniju.

Brazīliešu modele un aktrise, 32 gadus vecā Suzana Vernere savulaik bija pasaulslavenā futbolista Ronaldo draudzene, bet kopš 2002. gada 26. maija viņa ir Brazīlijas izlases vārtsarga Žulio Sezara sieva. Ģimenē aug divi bērni – septiņus gadus vecais dēls Kauets un četrus gadus vecā meita Džūlija. Runā, ka Suzana, kura savulaik pati spēlējusi futbolu «Fluminense» sieviešu komandā, tagad esot priekšzīmīga ģimenes māte.

Kaut gan jau kopš 2007. gada 16. jūnija abi ir precējušies, modele un avīzes «Daily Mirror» modes komentētāja Karrana izvēlējusies saglabāt savu veco uzvārdu. Britu mediji raksta, ka, no vienas puses, Aleksa uzskatāma par britu futbola izlases spēlētāju sievu un draudzeņu grupas (angļu valodā to apzīmē ar «WAGs» – «wives and girlfriends») līderi, bet, no otras, viņai esot samērā neciešams raksturs, un šā iemesla dēļ viņa ar pāris «kolēģēm» jau pamatīgi sanīdusies. 27 gadus vecā Aleksa Stīvenam dzemdējusi divas meitas – 6 gadus veco Liliju Ellu un četrgadīgo Leksiju.

Itālijas izlases vārtsarga Džanluidži Bufona kundze Aļona, 1998. gada «Mis pasaule» konkursā pārstāvot Čehiju, ieņēma ceturto vietu. 2002. gadā viņa pievērsās modeles karjerai un vēlāk tika uzaicināta uz Itāliju vadīt televīzijas šovu «Torno Sabato». Izmantojot gadījumu, čehiete iepazinās ar itāliešu slavenībām. Bufons tagad ir faktiski viņas vīrs (abiem ir divi dēli – divus gadus vecais Luiss Tomass un nepilnu gadu vecais Deivids Lī).

Runā, ka 21 gadu vecā modele Sāra Brandnere par futbolu, Minhenes «Bayern» un Vācijas izlasi likusi ieinteresēties pat tiem, kuriem līdz šim šī spēle nebija prātā. 2008. gada Eiropas čempionāta laikā Vācijas mediji gandrīz vienbalsīgi atzina, ka viņa ir izlases līdzjutēja numur viens. Kaut gan karjera prasa regulārus Milānas un Ņujorkas apmeklējumus, Sāra allaž atgriežas Minhenē pie Bastiana. Šogad «Sports Illustrated» viņu kā Vācijas pārstāvi uzaicinaja uz speciālu tetovēšanas un ķermeņa apgleznošanas fotosesiju, kas bija pieskaņota gaidāmajam finālturnīram.

24 gadus vecā Kolīna Rūnija ar vienu no slavenākajiem angļu futbolistiem apprecējās pirms diviem gadiem, taču pazīst viņu burtiski pusi mūža – kopš 12 gadu vecuma. Par «necilās kārtas» pārstāves Kolīnas (viņas tēvs bija mūrnieks, bet māte medicīnas māsa) ienākšanu «britu augstākajā sabiedrībā» degunus rauca un joprojām rauc tā dēvētie aristokrāti – kad nesen viņas attēls parādījās uz britu «Vogue» izdevuma vāka, sabiedrība kritizēja šo lēmumu, apgalvojot, ka atzinība ir nepelnīta. Tomēr Kolīna (kopā ar Veinu britu prese pāri dēvē par Veilīnu) kļuvusi par pazīstamu TV raidījumu vadītāju, rakstīja komentāriņus žurnālam «Closer», izdevusi autobiogrāfiju.

26 gadus vecā Evandželina Andersone dzimtenē ir ļoti labi pazīstama ne tikai kā aktrise, bet arī dažādu produktu reklāmas seja. Melš, ka savulaik viņai mēģinājis «piesist kanti» pats Djego Maradona, bet viņa 2009. gada 14. februārī, tieši Valentīna dienā, romantiskā gaisotnē Veronā noformējusi attiecības ar Demikeli. Vācijas mediji Evandželinu atzinuši par vienu no Bundeslīgas spēlētāju piecām ievērojamākajām «otrajām pusītēm».

Abi ir pazīstami jau gandrīz desmit gadus, taču viņu vētrainais romāns sācies pirms diviem gadiem. Jau zināms, ka trīs dienas pēc Pasaules kausa izcīņas finālspēles – 14. jūlijā – Minhenē notiks Filipa un Klaudijas kāzu ceremonija. Vācu dzeltenā prese norāda, ka pati Klaudja, kura savulaik strādāja kompānijā «Mercedes», pagaidām vēl nav kļuvusi par «augstākās sabiedrības lauveni».

Savu privāto dzīvi Nīderlandes izlases un futbola kluba «Inter» pussargs, šāgada Čempionu līgas uzvarētājs Veslijs Sneiders nemīl reklamēt, un tikai pavisam nesen tika apstiprināts, ka viņam ne tikai ir romāns ar aktrisi un modeli Jolanti Kabau van Kasbergenu, bet pašā pagājušā gada nogalē abi jau saderinājušies. 25 gadus veco Jolanti žurnāla «FHM» nīderlandiešu izdevums trīs gadus atzinis par valsts seksīgāko sievieti, viņa tiek regulāri aicināta uz dažādiem saviesīgiem pasākumiem, piemēram, balvu pasniegšanu tradicionālo velobraucienu uzvarētājiem.

Svarīgākais