Skrastiņš ar Ķuzuli seko vedējpāra pēdās

© F64

19. aprīļa rītā Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzima Dailes teātra aktieru Ilzes Ķuzules-Skrastiņas un Artūra Skrastiņa dvīņi – zēns Marats un meita Emīlija.

Interesanti, ka arī abu vedējpārim ir dvīņi.

Aktierpāra Ilzes Ķuzules (25) un Artūra Skrastiņa (35) dvīnīšu vecmāmiņa, Ilzes mamma, literāte Māra Zālīte jau iepriekš paudusi, ka vecāki nolēmuši ievērot senu latviešu ticējumu un aptuveni pusotru mēnesi bērnus sargāt no svešiem cilvēkiem, fotoobjektīviem un pārlieku lielas intereses. Ir saprotama vecāku vēlme pasargāt bērnus no pastiprinātas uzmanības, bet šajā gadījumā tiek ievērota tik dzelžaina slepenība, ka tās režīmu varētu apskaust pat NATO noslēpumu glabātāji – pat ekscentriskais Maikls Džeksons savulaik bijis vēlīgāks attiecībā uz komentāriem par saviem bērniem.

Savas sajūtas saistībā ar jaunās ģimenes skaisto notikumu nekomentē nedz paši jaunie vecāki Skrastiņš un Ķuzule, nedz pāra vedēji – Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs un viņa sieva, Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska, kuri, cita starpā, paši audzina dvīņus – divus gadus un astoņus mēnešus vecos Magdalēnu un Ādamu. Pat »VZ« vēlme painteresēties, vai vedējpāris kāzās nav novēlējis jaunajam pārim sekot viņu pēdās u.tml., no Zadovskas puses tika apcirsta pašā saknē, to padzirdot, momentā tika pārtraukta mobilā telefona saruna. Arī aktierpāra kolēģi teātrī, dzirdot jebkurus jautājumus par šo tēmu, atgaiņājas kā velns no krusta vai izliekas neko nezinām.

Kāzas divu gadu laikā

Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule iepazinušies Olimpiskā sporta centra peldbaseinā pirms vairāk nekā diviem gadiem. Diezgan drīz Skrastiņš lūdza izredzētās roku. Skrastiņš un Ķuzule salaulājās 2008. gada 23. decembrī Krimuldas baznīcā vairāk nekā 60 viesu klātbūtnē. Ilzei šī ir pirmā laulība, bet Artūram – otrā. 1994. gada 23. decembrī tika noslēgta, bet 2000. gada vasarā šķirta Skrastiņa laulība ar bērnu un jauniešu deju kolektīva «Vēja zirdziņš» vadītāju Aldu Rumpīti.

Šāda pāra izveidošanās pārsteidza daudzus, jo jaunā un perspektīvā aktrise Ķuzule vienmēr atstājusi nopietnas personības iespaidu, savukārt Skrastiņam piedēvēta siržu lauzēja slava – pirms Ilzes viņam bija romāni ar aktrisi Rēziju Kalniņu, dziedātāju Vanillu (Marta Kukarane) un jauniņo kolēģi Anniju Zahovsku. Tomēr abu jūtas izrādījās pietiekami spēcīgas, lai iestūrētu laulības ostā.

Tas, ka jaunajā ģimenē gaidāms pieaugums, plašākai sabiedrībai tapa skaidrs pagājušā gada rudenī notikušajā «Spēlmaņu nakts» balvu pasniegšanas ceremonijā (Ķuzule tika godināta kā «Gada jaunā skatuves māksliniece», bet Skrastiņš saņēma balvu «Gada aktieris otrā plāna lomā»), kad nepārprotami bija redzams, ka Ilze Ķuzule-Skrastiņa ir mātes cerībās.

Radošie plāni – noslēpumā tīti

Šobrīd nav nekādas oficiālas informācijas par to, kad jaunā māmiņa Ķuzule-Skrastiņa grasās atgriezties darbā. «Šobrīd nekādas informācijas gan manā rīcībā nav,» »VZ« atzina arī Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva. Pagaidām nav zināms arī tas, vai un kad Ķuzule varētu būt redzama seriālā «UgunsGrēks», kurā viņa savulaik iejutās skolotājas Elzas lomā. «Pēc mēneša mēs beidzam šo seriāla sezonu, un scenārijs šim laika posmam jau ir skaidrs, un tad seriāla komanda dosies vasaras brīvdienās. Pagaidām nav zināms, vai nākamajā sezonā seriālā parādīsies Ilze Ķuzule-Skrastiņa,» »VZ« stāstīja seriāla «UgunsGrēks» producente Baiba Saleniece. Jau pirms pāris mēnešiem sarunā ar »VZ« Saleniece atzina, ka, ja vien aktrise radīs tādu iespēju, viņa tiks gaidīta seriālā.

Vēl būdama mātes cerībās, Ķuzule-Skrastiņa klāstīja, ka negrasās ātri atgriezties nedz teātrī, nedz seriālā, jo neesot no tām sievietēm, kas cenšas rauties uz pusēm, lai apvienotu gan darbu, gan mātes pienākumus. Pēc teātra sezonas beigām jaunā ģimene plānojot pārcelties uz dzīvi laukos, Ilzes vecākiem piederošā īpašumā.

Svarīgākais