Nāvei nolemtā – Lindsija Lohana

© Scanpix/AFP

Cik pamatotas ir Lindsijas Lohanas draugu un radinieku bažas par viņas dzīvību? «Ja Lindsija tā turpinās, tad drīz viņa nonāks viņsaulē. Viņai steigšus nepieciešama profesionāla palīdzība,» apgalvojusi kāda aktrisei tuvu stāvoša persona.

Sēru sludinājumi jau sagatavoti

Aktrisei Lindsijai Lohanai patīk trakulīgas ballītes, mežonīgs dzīves stils, alkohols un narkotikas, tāpēc viņa bieži vien nonāk dažādās nepatīkamās un skandalozās situācijās. Tas aizgājis tik tālu, ka vairākas ziņu aģentūras jau sagatavojušas aktrisei nekrologu, lai nepieciešamības gadījumā kā pirmās pasaulei pavēstītu sensacionālo sēru vēsti. «Ziņu dienestiem jābūt labi sagatavotiem. Lai arī cik šokējoša būtu ziņa, šajā biznesā jārīkojas ātri un operatīvi. Tāds ir redaktoru darbs,» skaidro kādas ziņu aģentūras pārstāvis. «Mēs esam guvuši mācību no agrākiem slavenību nāves gadījumiem, kad nebijām tādiem notikumiem gatavi. Mēs visi bijām izsisti no sliedēm, kad nomira Britānija Mērfija un Hīts Ledžers. Kaut kas tāds vairs nedrīkst atgadīties.»

Pie visa vainīgs tēvs

Arī pati Lohana ir aizdomājusies par nāvi un apgalvo, ka viņu baidot doma mirt no narkotikām. Taču alkohols un narkotiskās vielas palīdzot viņai aizmirst pārējās problēmas.

Savās nelaimēs Lindsija lielā mērā vaino tēvu. Viņas stāvoklis ievērojami pasliktinājies pēc tam, kad Maikls Lohans 2007. gadā sācis atklāti stāstīt sabiedrībai par meitas atkarību no narkotikām. «Kad mans tēvs vērsās pie sabiedrības, pilnībā sabruku. Centos savas problēmas notušēt ar alkoholu, kokaīnu un citām apziņu ietekmējošām vielām. Es tagad esmu stāvoklī, kad man nekas vairs nav vajadzīgs, un es sajūtu emocijas, jo esmu par tām izšķīrusies. Nekad negribētu pazaudēt visu to, kā dēļ esmu strādājusi un cenšos dzīvot visu savu dzīvi. Esmu pieļāvusi briesmīgas kļūdas, bet no tām es mācījos,» savulaik skaidroja aktrise.

Lohana stāsta, ka šis netikums esot pārmantots tieši no tēva, kurš arī esot atkarīgs no narkotikām. Kaut meitene labi redzējusi, kā tēvs slīgst aizvien dziļāk reibinošo vielu atkarībā, arī viņa sākusi lietot narkotikas, jo bijusi vienkārši pārāk stūrgalvīga un noteikti gribējusi izmēģināt nepazīstamās sajūtas. Visīstākās nāves bailes Lindsija savulaik pārdzīvojusi, kad pamodusies no narkotiku skurbuļa savā vannas istabā un pāri vannai plūdis ūdens.

Aktrise turpina dzīrot

Lohana gan joprojām turpina «tusēties», šņaukt kokaīnu, malkot grādīgos dzērienus un, protams, skandalēties.

Viens no pēdējiem skandāliem risinājies kādā Losandželosas klubā, kura personāls esot nekaunīgi nelaipni izturējies pret slavenību Lohanu. Savu sašutumu aktrise pauda virtuālajā komunikācijas tīklā «Twitter»: «Nekad vēl savā mūžā nebiju piedzīvojusi tik nekaunīgu izturēšanos, tādēļ nekad vairs nebraukšu uz Losandželosu. Tas viss bija šausminoši, nekaunīgi un nevajadzīgi agresīvi. Es šobrīd esmu izvēlējusies Ņujorku, tāpat kā Jay-Z… Vai jūs arī tāpat nerīkotos?» Kas tik šausmīgs bija atgadījies, ka Lohana nekavējoši nolēma pārcelties uz Ņujorku? Izrādās, ka kluba apsargs aktrisi nav vēlējies ielaist klubā. Kā ziņo aculiecinieki, kad durvju sargs palūdzis Lohanu nostāties gaidītāju rindas galā, viņu starpā sākusies asa vārdu apmaiņa. Tas taču bija kaut kas neiedomājams – Lohanai jāstāv ārā rindā!

Pēdējā laikā Lohanas uzvedībā daudzi novērojuši dažādas dīvainības, tostarp arī visai nestabilu gaitu, kurā pati aktrise vainojusi gan savas augstpapēžu kurpes, gan arī paparaci, kuri viņu esot pagrūduši. Nesen slavenā «tusētāja» nenoturēja līdzsvaru un uzkrita virsū kaktusam… Vielu tenkām aktrise radījusi arī, iznākot no kāda drauga mājas ar nezināmas izcelsmes baltu pulverīti uz kurpēm. Kas tas varēja būt – kāds narkotisko vielu pulverītis vai tomēr tikai kaļķa apmetums?

Policijas uzmanība centrā

Jauno gadu Lohana bija sākusi ar labu apņemšanos – nesāpināt tuviniekus un sākt jaunu dzīvi bez reibinošajām vielām. Bet visapkārt ir tik daudz dažādu kārdinājumu, no kuriem grūti atteikties!

Ir kļuvis zināms, ka Lohanu pastiprināti novēro arī Losandželosas policijas departaments. Kā ziņo interneta portāls «celebuzz.com», policija ir norūpējusies par aktrises trakulīgo dzīvesveidu un apsver iespēju viņai nozīmēt piespiedu psihiatrisko pārbaudi. Kalifornijas likumdošana paredz iespēju aizturēt personas pret viņu pašu gribu, ja tās apdraud pašas sevi vai arī citus. Šādu metodi policija izmantoja jau 2009. gadā attiecībā uz Mišu Bārtoni, bet vēl pirms gada uz Britniju Spīrsu.

Saskaņā ar policijas novērojumiem aktrises uzvedība pēdējo mēnešu laikā un it īpaši naktīs vai agrās rīta stundās kļuvusi aizvien uzkrītošāka. Teju, teju Lindsija jau būtu nonākusi psihiatriskajā klīnikā, un tikai pēdējā brīdī viņas stāvoklis juridiskajā nozīmē tika atzīts kā «nepietiekami kritisks», lai policija nogādātu viņu piespiedu kārtā uz psihiatrisko izmeklēšanu.

Svarīgākais