Orbakaite cīnās par dēlu

© Scanpix

Krievijas tiesu instancēs turpinās strīds par aizbildniecības tiesībām uz dziedātājas Kristīnas Orbakaites un viņas bijušā civilvīra Ruslana Baisarova dēlu – 11 gadus veco Deni. Strīdā jau iesaistījusies K. Orbakaites māmiņa – mūžam nenovecojošā popdīva Alla Pugačova, turklāt dziedātājas advokāti draud lietā iesaistīt EDSO, ANO, Sarkano Krustu un Strasbūras tiesu.

RIA Novosti atgādina, ka K. Orbakaite un R. Baisarovs jau labu laiku nedzīvo kopā, taču līdz šim itin labi spējuši savā starpā sarunāt, kuram uzņemties rūpes par Deni. Tomēr pēc pēdējām vasaras brīvdienām čečenu izcelsmes biznesmenis atteicies dēlu atdot, paziņojot, ka viņam kļuvis zināms – māmiņa un vecmāmiņa ieplānojušas sūtīt viņu mācīties uz ASV, Maiami. "Man nav skaidrs, kāpēc manam dēlam būtu jābrauc uz Ameriku, svešu valsti, jāpamet šeit viss – tuvinieki, draugi – un jādzīvo tur kopā ar svešiem ļaudīm. Esmu pārliecināts, ka viņš arī Krievijā iegūtu ne sliktāku izglītību kā Amerikā. Es arī esmu mācījies Krievijā, mēs visi ieguvām izglītību šajā valstī, un es kļuvu par miljonāru," savu rīcību argumentējis R. Baisarovs.

Biznesmenis iesniedzis prasību Groznijas tiesā, pieprasot aizbildniecības tiesības uz dēlu, un šīs nedēļas sākumā notikušajā sēdē tiesa nospriedusi, ka līdz galīgā lēmuma pieņemšanai Deni dzīvos pie viņa. Neizpratni par to izteikusi K. Orbakaite, kura sūdzējusies, ka sākumā no Groznijas tiesas saņēmusi vēstījumu, ka sēde uz nedēļu atlikta, bet pēc tam, kad noskaidrojies, ka tā tomēr notiks, viņa neesot varējusi ierasties tiesā, jo strauji pasliktinājies veselības stāvoklis. K. Orbakaite iesniegusi pretprasību Tveras rajona tiesā Maskavā, savukārt viņas advokāti pauduši neizpratni, kāpēc Groznijas tiesa uzņēmusies izskatīt šo lietu, neraugoties uz faktu, ka gan R. Baisarovs un K. Orbakaite, gan viņu dēls lielāko daļu laika dzīvo Maskavā. Pēc R. Baisarova sacītā, Deni jau sācis skolas gaitas vienā no Maskavas skolām.

Gazeta.Ru vēsta, ka K. Orbakaite netieši apstiprinājusi faktu, ka gatavojas dēlu sūtīt mācīties uz ASV. "[Baisarovam] ir diezgan greizsirdīga attieksme pret braucieniem uz Ameriku, jo tikai viņam vien zināmu iemeslu dēļ viņam ir liegta iebraukšana šajā valstī," stāstījusi dziedātāja. Tuvojoties izšķirošajiem strīdiem par aizbildniecību, viņa apsūdzējusi R. Baisarovu regulārā un ļaunprātīgā alimentu nemaksāšanā, kā arī mobilizējusi smago artilēriju – savu māmiņu A. Pugačovu. Popdīva Krievijas televīzijas programmā Pustj govorjat (Lai runā) plānojusi pastāstīt par to, kā palīdzējusi bijušajam znotam, iepazīstinot viņu ar vajadzīgiem cilvēkiem, un kā viņš atmaksājis, iekaustot K. Orbakaiti un nemaksājot bērna uzturlīdzekļus, vēsta RIA Novosti.

Svarīgākais