Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Aktrise Daudziņa inventarizēs sievietes ķermeni

© F64

Šodien, 19. martā kinoteātrī «Rīga» pirmizrādi piedzīvos jauna stāvizrāde «Tāda es esmu», kurā galveno lomu atveidos aktrise Zane Daudziņa. Lugas tēma – absolūta sievietes ķermeņa inventarizācija.

Izrāde Tāda es esmu» ir «absolūti atklāts latviešu sievietes miesas stāsts, kurā tiek veikta pilnīga ķermeņa inventarizācija un apkopota intīmo zonu bilance», pastāstīja izrāžu apvienības «Panna» līdzproducente Ilze Salna. Izrādes laikā tiks noskaidroti vairāki sievietes ikdienā būtiski jautājumi: vai dibens nav par lielu un krūtis par mazu; botulīns vai jau skalpelis; varbūt vienkārši «pierīties», jo tāpat neviens tevi nemīl? «Šobrīd jūtos pārliecināta par izrādes vēstījumu, tāpēc teksts vairs nemulsina. Tas ir ļoti asprātīgs. Pirmoreiz to klausoties, brīžiem nosmējāmies līdz asarām,» saka aktrise Zane Daudziņa, kura šajā provokatīvajā izrādē spēlē galveno lomu.

Daudziņa, mācoties lugas tekstu, esot bijusi spiesta daudz domāt un uzjautrināties arī par sevi. «Tā kā tā ir izrāde par mums – sievietēm, tad domāju, ka sievietēm tā patiks. Manu pašapziņu tā ceļ, jo apzinos, ka ir vērts sakustināt stāvošos ūdeņus mūsu priekšstatu sistēmā par to, kas tad īsti ir sievietes skaistums,» atzīst aktrise. Savukārt vīriešiem būtu vērts redzēt, cik daudz laika, spēka un upuru sievietes ir gatavas ziedot, lai patiktu. «Domāju, ka viņi būs gatavi mūs mīlēt arī dabiskākas, vienkāršākas un biežāk mums to pateikt. Galu galā tas viņiem sanāktu stipri vien lētāk,» pasmejas Daudziņa. Aktrises darbs prasa vienmēr būt labā formā, taču Daudziņa teic, ka ar skaistumkopšanu pārlieku neaizraujas. «Elpoju dziļi, stresa mirkļos klusībā paskaitu lūgšanas un katru dienu sabučoju savus mīļos.»